Jāgrs kļuvis par Daugaviņa komandas biedru «Bruins» vienībā (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pieredzējušais čehu uzbrucējs Jaromirs Jāgrs otrdien kļuvis par latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa komandas biedru Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bostonas «Bruins», oficiāli pavēstījusi Jāgra līdzšinējā vienība Dalasas «Stars».

Pret Jāgru «Stars» komanda saņēmusi jaunos uzbrucējus Leinu Makdermidu un Koudiju Peinu, kā arī otrās kārtas izvēles tiesības šī gada NHL jauno spēlētāju izvēles draftā.

41 gadus vecais Jāgrs šajā sezonā «Stars» vienības sastāvā aizvadīja 34 spēlēs, kurās guva 14 vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles. Par viņa aizmainīšanu tiek runāts jau vairākas nedēļas un zīmīgi, ka arī sākotnēji Jāgrs tika saistīts ar klubu, kurā spēlē Daugaviņš - sākotnēji kā reālākais jaunais čeha klubs tika minēts Otavas «Senators», ko tolaik vēl pārstāvēja arī Daugaviņš.

Pirms NHL lokauta beigām Jāgrs pusi šīs sezonas aizvadīja sev piederošajā Čehijas čempionāta vienībā Kladno «Rytiri», kurā šo sezonu noslēdza arī latviešu uzbrucējs Koba Jass.

1991. un 1992.gadā Jāgrs kā pusaudzisa kopā ar Pitsburgas «Penguins» komandu ieguva Stenlija kausu, bet 1999.gadā viņš kļuva par līgas vērtīgāko spēlētāju.

Jāgrs ar 679 vārtiem un 1000 rezultatīvām piespēlēm pašlaik ir rezultatīvākais no aktīvākajiem NHL spēlētājiem. Tāpat viņš ar 116 precīziem metieniem ieņem otro vietu starp visu laiku labākajiem līgas uzvaras vārtu guvējiem, atpaliekot vien no Fila Espozito.

23 gadus vecais Makdermids līdz šim NHL aizvadījis astoņas spēles, bet 19 gadus vecais Peins pašlaik spēlē junioru līgā.

NHL spēlētāju pāreju periods noslēgsies trešdien, bet «Bruins» komanda ir izteikusi vēlmi līdz tam laikam piesaistīt vēl vienu spēcīgu aizsargu.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Stars» komanda ar 35 cīņās iegūtiem 35 punktiem ieņem 12.vietu, bet «Bruins» ar 34 mačos izcīnītiem 48 punktiem ir ceturtie Austrumu konferencē.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu