Lakučs Štromberga dēļ atteicies no iespējas strādāt Krievijā (26)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas BMX riteņbraukšanas treneris Ivo Lakučs vismaz pagaidām atteicies no iespējas strādāt Krievijā un gatavot šīs valsts sportistus dalībai 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, vēsta portāls "bmxlatvia.com".

Šādu lēmumu Lakučs pieņēmis, lai klātienē palīdzētu olimpiskajam čempionam Mārim Štrombergam atgūties pēc smagajām rokas un pleca traumām.

Janvārī Lakučs devās uz Krieviju un sāka darbu ar BMX braucējiem Mordovijas republikā. Mērķis bija sagatavot kādu no kaimiņvalsts sportistiem Londonas olimpiādei.

Tomēr tagad Lakučs nolēmis iet citu ceļu: "Māris man ir svarīgāks. Viņam atveseļošanās process ieildzis. Jau trīs mēneši pagājuši, bet ārsts nupat teica, ka nopietni trenēties nedrīkst vēl mēnesi. Sanāks ļoti ilga pauze, pēc kuras būs grūti vienam savākties. Viņam būs vajadzīga mana palīdzība. Izrunājāmies un nolēmām, ka braukšu pie viņa uz ASV."

Kā ziņots, novembra nogalē Štrombergs piedzīvoja smagu kritienu Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) "Race of Champions" sacensībās, izstājoties no cīņas par ABA čempiona titulu.

Štrombergs jau pirmajā braucienā, atrodoties līderpozīcijā, piedzīvoja vienu no smagākajiem kritieniem savā karjerā, kas beidzās ar mežģītiem, lauztiem plaukstas kauliņiem un sarežģītu, neatliekamu operāciju vietējā slimnīcā.

Jau vēstīts, ka Štrombergs pagājušajā gadā uzvarēja septiņos ABA čempionāta posmos.

Tāpat Štrombergs pērn triumfēja Pasaules kausa izcīņā un pēc viena gada pārtraukuma atguva pasaules čempiona titulu. Sportists bija arī viens no pretendentiem uz Latvijas gada labākā un populārākā sportista titulu, tomēr nevienu no šīm balvām neieguva.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu