Artūrs Jurševskis: Mūs gaida nopietna cīņa

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.floorball.lv

Latvijas Florbola savienības (LFS) par virslīgas AVEX mēneša labāko spēlētāju atzītais Cēsu «Lekringa» uzbrucējs Artūrs Jurševskis prognozē, ka izslēgšanas turnīrā komandu gaida nopietna cīņa, taču mērķis ir tikai viens – čempionu tituls!

Pagājušās nedēļas nogalē tika pielikts punkts Latvijas čempionāta regulārajai sezonai. Pirmo vietu izcīnīja «Lielvārde», kas par diviem punktiem apsteidza «RTU/Inspectu», bet par trijiem punktiem – «Lekringu». Interesanti, ka 17. februārī savā laukumā Cēsu klubs ar 6:5 uzveica «Lielvārdi», bet 23. februārī piedzīvotais zaudējums ar 9:11 no «Rubenes» tomēr liedza pakāpties augstāk par trešo pozīciju. Līdz ar to ceturtdaļfinālā «Lekrings» sacentīsies ar finiša spurtu sekmīgi veikušo FK «Bauska».

«Iespējams, ka jau sezonas pirmajā pusē palaidām garām reālu iespēju pacīnīties par pirmo vietu regulārajā čempionātā. Otrā apļa izskaņā jau nācās cerēt uz sāncenšu neveiksmēm, taču otro vietu un līdz ar to potenciālo sava laukuma priekšrocību pusfinālā gan vajadzēja nosargāt. Paši vien esam vainojami tajā zaudējumā «Rubenei» otrā apļa pēdējā spēlē,» spriež «Lekringa» florbolists Artūrs Jurševskis. «Komandas mērķis ir čempionu tituls, jo citādi jau nemaz nav vērts doties laukumā. Pašreiz domājam tikai par ceturtdaļfināla sēriju pret FK «Bauska». Vēsturiski izveidojies, ka baušķenieki nav mūsu parocīgākie sāncenši, taču pretiniekus jau nav iespējams izvēlēties. Viens gan ir skaidrs – lai tiktu pie čempionu titula, jāuzvar trijās sērijās!»

18 gadus vecajam Jurševskim šī ir pirmā sezona «Lekringa» rindās, taču tas nav liedzis viņam kļūt par otro rezultatīvāko spēlētāju komandā. Artūra rēķinā 22 spēlēs ir 38 rezultativitātes punkti. Pirmo vietu šajā statistikas sadaļā ieņem Andris Rajeckis ar 46 punktiem.

«Noteikti manā pārejā no «Pārgaujas» uz «Lekringu» nevajadzētu meklēt zemūdens akmeņus,» uzsver Jurševskis, šādi noliedzot pārmērīgās kaislības, kas varētu būt starp šiem diviem kaimiņos esošajiem klubiem. «Šis bija loģisks un likumsakarīgs solis manas karjeras attīstībā. Esmu dzimis, audzis un šobrīd arī dzīvoju Cēsīs, tādēļ bija grūti atteikt uzaicinājumam no dzimtās pilsētas kluba. Līdz ar to esmu sasniedzis savulaik Cēsu sporta skolas laikos nosprausto mērķi – spēlēt «Lekringa» sastāvā.»

Pašlaik «Lekringa» florbolista domas saistās tikai ar izšķirošajām cīņām par medaļām Latvijas čempionātā, taču nedrīkst aizmirst arī par mācībām.

«Šis man ir pēdējais mācību gads Cēsu Valsts ģimnāzijā. Pagaidām vēl neesmu līdz galam izlēmis par augstskolu, kurā vēlētos sākt studijas. Tikai pēc tam varēšu lemt par savu florbola karjeras turpinājumu,» saka Artūrs.

Pirms izslēgšanas turnīra spēļu sākuma grūti prognozēt, kad beigsies «Lekringa» sezona, taču skaidrs, ka Jurševskim vēl priekšā atbildīgs starts. Viņš ir viens no Latvijas U-19 izlases kandidātiem dalībai maijā Hamburgā (Vācija) notiekošajā pasaules čempionātā. Pārsteidzoši, taču Artūra rēķinā jau ir dalība vienā no pasaules U-19 čempionātiem. Pirms diviem gadiem Vācijā toreiz vēl «Pārgaujas» 16 gadus vecais aizsargs Jurševskis palīdzēja Latvijas valstsvienībai izcīnīt augsto piekto vietu. Viņa rēķinā četrās spēlēs bija viena rezultatīva piespēle.

«Vēl jau man ir jātiek komandas sastāvā, bet šis man tiešām varētu būt jau otrais U-19 čempionāts,» stāsta Artūrs. «Iepriekšējos čempionātos mums ir izdevies būt uzreiz aiz lielā kvarteta, taču skaidrs, ka izcīnīt piekto vietu arī šajā gadā būs ļoti grūti. Jau apakšgrupā mums pretī stāsies Somija un Čehija. Kāpēc gan nemēģināt atkārtot Latvijas valstsvienības panākumu nesenajā pasaules čempionātā, kad tika uzvarēta Čehija?! Lielākās problēmas Latvijas U-19 izlasei varētu būt ar saspēlētību, kā arī ar fizisko kondīciju, jo spēlētāji pārstāv dažādas komandas, daudziem jau sezona beigusies, bet kādam tā var ievilkties vēl mēnesi.»

Florbola pamatus Jurševskis apguvis Cēsu sporta skolā, taču tajā pašā laikā uzsver «Pārgaujas» trenera Ilvara Baloža lielo ieguldījumu viņa meistarības veidošanā četru sezonu garumā.

«Protams, florbola zinības vēl arvien turpinu apgūt, pilnveidot savu spēli. Šobrīd mācos gan no «Lekringa» trenera Arta Malkava, gan pieredzējušā komandas biedra Ingus Laiviņa. Daudz interesanta un jauna atklāj arī Latvijas U-19 izlases somu treneri Īvo Parviainens un Kristians Bjorkstens,» piebilst Jurševskis.

Artūra Jurševska pārstāvētais «Lekrings» ceturtdaļfinālu sēriju pret FK «Bauska» sāks piektdien, 1. martā savā laukumā, bet pēc tam mači 3. martā Cēsīs un 9. martā Bauskā.

AVEX balvas ieguvēji 2012./2013.g. sezonā

MĒNESIS

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Septembris

Līga Vancāne (Ķekavas Bulldogs)

Gvido Lauga (SK Pārgauja)

Oktobris

Elīna Drēziņa (FK Ķekava)

Mikus Valpēters (Lielvārde)

Novembris

Liāna Aldiņa (RSU)

Gints Klēģers (Ķekava)

Decembris

Elīza Elizabete Bērziņa (Ķekava)

Artūrs Jurševskis (Lekrings)

Janvāris

Luīze Biļinska (RSU)

Toms Bitmanis (Talsi/Triobet)

AVEX (Tavs Audio-Video Experts)

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu