Jēkabsone-Žogota šovasar nespēlēs WNBA (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota šovasar nespēlēs Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempionātā, to portālam ''parsportu.lv'' atklājusi pati spēlētāja.

Aizokeāna karjeras divu gadu laikā viņa pārstāvēja Konektikutas ''Sun''.

''Divu gadu pieredze nav liela, bet pietiekama, lai izdarītu secinājumus,'' pieņemto lēmumu skaidro Jēkabsone-Žogota. ''WNBA kalendārs ir ļoti saspringts – trīs spēles nedēļā, pārlidojumi. Tādu slodzi var izturēt tikai tad, ja esi labā formā.''

''Amerikānietes, kas no Eiropas atgriežas mājās, sāk iespēlēties pirms ''play off''. Viņas to var atļauties, jo ir savējās. Mums jābūt līmenī jau no pirmās spēles,'' pastāstīja basketboliste. 

Jēkabsone-Žogota atklāj, ka viņu sastāvā ļoti vēlas redzēt Konektikutas ''Sun'' vadība. ''Viņi jau ļoti grib, lai es tur atgriežos. Ir sarūgtināti. Bet saprot, ka  ar varu nevienu piespiest nevar. Par šo gadu variantu nav.''

Tomēr durvis uz WNBA talantīgā Latvijas basketboliste sev pavisam nav aizvērusi, un pieļauj, ka kādu dienu tur atgriezīsies.

Pagājušās sezonas laikā  Jēkabsone-Žogota "Sun" rindās laukumā devās 19 regulārā čempionāta spēlēs, kurās vidēji izcēlās ar 7,4 gūtiem punktiem.

WNBA Anete debitēja 2009. gada vasarā. Šobrīd viņa pārstāv Turcijas klubu "Fenerbahce".

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu