Mūsas folkreisā uzvar Jānis Nikels (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

LAF Folkreisa Ziemas kausa izcīņas otrajā posmā Bauskā, sporta kompleksā "Mūsa" uzvaru 35 dalībnieku konkurencē svinēja Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika), aiz sevis atstājot Sandi Džeriņu (Vecpils, SK Vecpils) un Agri Bahmani (Rīga, Štīm Rally Team).

Kā informēja LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns, šāds pjedestāla pozīciju sadalījums kļuva iespējams pēc uzvarētāja Artūra Bāriņa diskvalificēšanas tehnisku pārkāpumu dēļ. Sandis Džeriņš uzvarēja Junioru kausā, Folkreisa Fabrikai otrā uzvara Komandu kausā. Dienas beigās atbilstoši folkreisa auto pārdošanas nosacījumiem īpašniekus mainīja divi folkreisa automobiļi.

Kvalifikācijas braucienus lieliski aizvadīja ne tikai favorīti, bet arī debitanti un juniori. Pirmo starta vietu finālā izcīnīja Artis Voicišs (Rauna), kuram šī bija pirmā folkreisa sacensība. Otrajā vietā bija Junioru kausa pirmā posma uzvarētājs Eliss Dukaļskis (Sigulda), pirmajā starta rindā nonāca arī viens no favorītiem Artūrs Vecgailis (Rauna, Raunas Bruģakmens). Tā kā Voicišs un Vecgailis startēja ar vienu mašīnu, bet Artūram paredzēta cīņa par Ziemas kausa kopvērtējuma pirmajām vietām, finālbraucienā startēja Vecgailis. Arī Dukaļskis tika nomainīts – pie stūres finālā sēdās otrs šīs mašīnas braucējs Dāvis Tobiass.

Tikai ar B fināla starpniecību A finālā iekļuva vēl divi favorīti – Artūrs Bāriņš (Jelgava, SK Vecpils) un Jānis Nikels (Strenči, Folkreisa Fabrika). Tomēr tieši viņi izrādījās galvenie spēlētāji cīņā par uzvaru. Jau otrajā A fināla aplī vadībā bija Bāriņš, bet Nikels atradās otrajā vietā. Bāriņš skarbā cīņā tika vaļā no Vecgaiļa pretestības – pēc abu kontakta Vecgaiļa auto iesprūda kupenā.

Finišā Bāriņš sasniedza pirmo vietu, savukārt Nikels guva otro pozīciju. Trešais finišēja Sandis Džeriņš (Vecpils, SK Vecpils). Taču vēlāk pret Bāriņu tika iesniegts protests par tehnisko noteikumu pārkāpumu, kas tika apmierināts. Rezultātā jelgavnieks zaudēja uzvaru, bet tā nonāca Nikela rokās. Uz pjedestāla arī Džeriņš un Agris Bahmanis (Rīga, Štīm Rally Team).

Kopvērtējuma vadībā - Nikels

Folkreisa Ziemas kausa kopvērtējuma vadībā nonācis Nikels, lai gan pirmajā posmā Raunā viņš bija tikai piektais. Otrajā vietā Jāņa Folkreisa Fabrikas komandas biedrs Mareks Dainis (Jūdaži), bet trešais – Artūrs Vecgailis, kuram gan līdz šim divos posmos nav izdevies finišēt A finālā. Kopumā Folkreisa Ziemas kausā divu posmu laikā piedalījušies 43 sportisti.

Junioru ieskaitē, kurā piedalās sportisti, dzimuši 1990. gadā vai vēlāk, uzvaru guva Sandis Džeriņš, aiz sevis atstājot Dāvi Tobiasu un Arti Voicišu. Savukārt komandu vērtējumā otro uzvaru divos posmos sasniedza Folkreisa Fabrika (Nikels, M. Dainis, Rihards Dainis). Komandu vērtējumā otrajā vietā Štīm Rally Team (Bahmanis, Ermīns Vācietis, Raimonds Bergmanis), bet trešā – SK Vecpils (Džeriņš, Bāriņš).

Sacīkstes noslēgumā tika iegādātas uzreiz divas automašīnas. Agris Upītis atpirka VAZ 2108, kuru rudenī iegādājās komandas biedrs Normunds Kārkliņš. Savukārt uzreiz 12 (!) pretendenti pieteicās uz Sanda Neimaņa VW Golf III – tikko debitējis kvalitatīvs auto. Izlozē veiksme bija folkreisā pirmo sacīksti aizvadījušā Vladislava Bergmaņa pusē, viņš arī kļuva par jauno auto īpašnieku. Interesanti, ka iepriekšējā posmā Raunā izlozē iespēju iegādāties automašīnu vinnēja viņa tēvs Ivans Bergmanis. Abi ar nopirkto Opel Astra bija uz starta Mūsas sacīkstē.

Trešais LAF Folkreisa Ziemas kausa posms norisināsies 6. februārī Valmierā, Brenguļu autotrasē. Sacīkstes folkreisa un autokrosa braucējiem būs Oļģerta Vērmaņa piemiņas kausa izcīņa.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu