HK ''Ogre'' izcīna piekto uzvaru sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Aigars Prūsis

Pēc Ziemassvētkiem un Jaunā gada ar pilnu sparu atsākušās Latvijas atklātā čempionāta (LAČ) regulārās sezonas spēles. Visi spēļu favorīti pagājušajā nedēļas nogalē ir izcīnījušas uzvaras, pie savas piektās uzvaras sezonā tika arī HK ''Ogre'', pārspējot HS ''Rīga/LSPA''.

Piektdienas pirmajā spēlē ''Zemgale/JLSS'' viesojās Volvo SC ledus hallē, kur sacentās ar mājiniekiem HS ''Rīga/Prizma''. Jelgavnieki pārliecinoši pārspēja prizmiešus ar 6:1 (2:1; 2:0; 2:0).

Lielisku maču aizvadīja viesu uzbrucējs Rolands Dietlavs, kurš savā otrajā spēlē ''Zemgale/JLSS'' sastāvā guva divus vārtus. "Maču sākām diezgan miegaini, tādēļ spēle nebija nemaz tik viegla. Otrajā trešdaļā izdevās gūt divus vārtus, un pēc tam jau uzskatu, ka kontrolējām mača gaitu. Šodien mēs pārāk daudz pelnījām noraidījumus," tā HK ''Zemgale/JLSS'' galvenais treneris Ronalds Ozoliņš.

Otrajā piektdienas spēlē HK ''Ogre'' savā laukumā uzņēma ''SMScredit.lv''. Mājiniekiem spēka pietika tikai diviem periodiem, diemžēl trešajā trešdaļā ielaižot septiņus vārtus, ogrēniešiem nācās piekāpties Andreja Tumševica vadītajai komandai ar 3:9 (0:0; 1:2; 2:7). Uzvarētājiem divus vārtus guva Jurijs Kļujevskis. Pēc šīs uzvaras ''SMScredit.lv'' no trešās vietas esošās DHK "Latgale" šķir tikai divi punkti.

Kārtas neapšaubāmi centrālā spēle tika aizvadīta Daugavpilī, kur vietējais DHK ''Latgale'' uzņēma "Liepājas metalurgu 2". Vēl pirms nedēļas Latgales komanda spraigā spēlē ar rezultātu 2:1 izcīnīja svarīgu uzvaru pār šīs dienas pretiniekiem. Jāpiebilst, ka mājinieku sastāvu ir pastiprinājis juniors Vitālijs Hvorostiņins, kurš nule atgriezies no Ziemeļamerikas.

Spēli klātienē Daugavpilī vēroja 1500 skatītāju, ko var uzskatīt par šīs sezonas virslīgas apmeklētības rekordu. Kaut arī mājiniekiem pēc otrā perioda bija minimāls pārsvars, 2:1, tomēr trešajā trešdaļā ielaižot trīs bezatbildes vārtus, nācās piekāpties ar 2:4.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Egils Kalns, pa reizei precīzi bija Eduards Ivanovs un Pauls Hodzko. Mājiniekiem vārtus guva Aleksejs Matvejevs un Daniils Kulikovs. Latgales komandas veterāns Aleksandrs Kerčs traumas dēļ spēli beidza priekšlaicīgi, un viņa dalība nākamajā spēlē šobrīd ir apšaubāma.

Savu otro spēli divu dienu laikā aizvadīja HK ''Ogre'', kuri savā laukumā sacentās ar HS ''Rīga/LSPA''. Uzvaru šajā spēlē svinēja mājinieki, kuri ar rezultātu 4:2 (2:0; 0:0; 2:2) spēja uzveikt studentus.

Ogres komandas labā vārtus guva Renārs Namiķis, Ritvars Zonenbergs, Mikus Ābelītis un Raivis Kurnīgins, viņam arī divas rezultatīvas piespēles. Visiem izcēlās Maksims Firsovs un Rihards Ķepītis. Pēc šīs uzvaras HK ''Ogre'' pakāpās uz septīto vietu, apsteidzot "Prizmu" par vienu un LSPA par diviem punktiem.

Divas spēles sestdien un svētdien savā starpā aizvadīja ''Ozolnieki-MONARCH'' un Elektrēnu ''Energija-Orakulas''. Pēc tam, kad Monarch uzbrucējs Jānis Ozoliņš devās uz Lielbritāniju, komandai pievienojās viens no HS "Rīga/Prizma" līderiem Mārcis Zembergs. Jāuzteic arī Ozolnieku komandas jaunās formas, kuras tika gaidītas jau no sezonas sākuma. Pirmajā spēlē Ozo ledus hallē ar rezultātu 2:1 (2:0; 1:0; 0:0) uzvaru svinēja "Monarch" vienība. Jau spēles otrajā minūtē ar dubli izcēlās Viktors Lobačovs.

Leiši vien spēles 32. minūtē rezultātu starpību spēja samazināt līdz minimumam. Pēc spēles ''Ozolnieki-Monarch'' galvenais treneris Sergejs Povečerovskis, kuru arī šad tad var redzēt komandas formā darbojamies uz laukuma, portālam www.jelgavnieki.lv atzina: "Lietuviešu komanda vienmēr bijusi spēcīga un sīksta. Savukārt mēs ilgāku laiku sakarā ar svētku brīvdienām neesam spēlējuši, tādēļ vēl jāatgūst spēles ritms. Jāsaka, "Energijas" treneris Rimants Sidaravičus, izrādot lielu neapmierinātību, asi kritizēja tiesnešu darbību. Šādus lietuviešu komandas trenera izteikumus portālā www.jelgavnieki.lv rīt, 11. janvārī, vērtēs LHF disciplinārā komiteja."

Otro savstarpējo spēli abas komandas aizvadīja inbox.lv ledus hallē. Neparedzamu laika apstākļu dēļ Ozo ledus hallē spēles dienā sāka tecēt jumts un šo regulārās sezonas spēli nācās pārcelt uz citu halli.

Arī uz inbox.lv ledus "Monarch" komanda bija pārāka pār saviem oponentiem. Kaut gan šoreiz atšķirībā no iepriekšējās spēles pirmie vārtus guva viesi, "Ozolnieki-Monarch" spēlētāji mērķtiecīgi virzījās uz savas kārtējās uzvaras pusi, pirmajā periodā iesitot vienus, bet katrā no nākamajām trešdaļām divus vārtus.

Vārtu guvēji šoreiz bija Ēriks Bisenieks, Andrejs Utāns, Mārtiņš Gipters, Mihails Bogdanovs un Sergejs Durdins, bet visrezultatīvākais piespēļu autors - Vitālijs Gurēvičs, kuram to izdevās realizēt trīs reizes. Divas rezultatīvas piespēles Ē.Biseniekam, bet pa vienai Jānim Lukaševskim, Pēterim Ostošovam un Aldim Pizānam.

Nākamās virslīgas spēles ir paredzētas šo trešdien, kad Viļņā viesosies DHK "Latgale", "Zemgale/JLSS"savā laukumā uzņems HK ''Ogre''. Šajā nedēļas nogalē, piektdien HS ''Rīga/Prizma'' uzņems DHK ''Latgale'', ''Ozolnieki-MONARCH'' Ozo ledus hallē uzņems otrajā vietā esošos ''Liepājas metalurgu 2''.

Sestdien liepājnieki sacentīsies ar ''Zemgale/JLSS'', Inbox.lv ledus hallē savā starpā tiksies "SMScredit.lv" un HS ''Rīga/Prizma'', HS ''Rīga/LSPA'' Akadēmijas ledus hallē spēkiem mērosies ar ''Energija-Orakulas'' komandu. Vienīgajā svētdienas spēlē "SMScredit.lv" savā laukā sacentīsies ar lietuviešiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu