Teodosičs: Latvijas basketbolisti EČ sagādās pārsteigumus (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas basketbola valstsvienība rudenī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā sagādās pārsteigumus, pārliecināts viens no labākajiem Eiropas basketbolistiem Milošs Teodosičs no Serbijas.

Latvijas un Serbijas valstsvienības ielozētas vienā apakšgrupā Slovēnijā paredzētajā Eiropas čempionāta finālturnīrā. Tāpat ar šīm komandām sacentīsies arī Maķedonija, Lietuva, Melnkalne, kā arī Bosnija un Hercegovina.

Teodosičs, kurš ikdienā pārstāv Krievijas komandu Maskavas CSKA, intervijā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) mājaslapā internetā uzsvēris, ka Latvija var pārsteigt ar saviem labajiem metējiem.

«Esmu drošs, ka viņi Eiropas čempionātā kādu pārsteigs. Cerams, ka tas nebūs spēlē ar mums,» uzsvēris spēlētājs.

Kaut Serbijas izlase ar mokām kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, Teodosičs uzsvēris, ka komanda vēlas kvalificēties 2014.gada Pasaules kausam.

«Nevaram doties uz Eiropas čempionātu, sakot, ka izcīnīsim medaļas, jo neparādījām savu spēku kvalifikācijā,» atzina Teodosičs. «Neesam favorīti, un mums vajadzēs laukumā parādīt, cik labi esam. Uzskatu, ka varam kvalificēties Pasaules kausam.»

2009.gadā Serbijas izlase, kurai palīdzēja arī Teodosičs, negaidīti tika pie sudraba Eiropas čempionātā.

Tomēr rudenī notikušajā kvalifikācijā Serbija finālturnīram kvalificējās vien pēdējā mačā. Kvalifikācijas turnīrā Teodosičs ar 12,4 punktiem bija Serbijas izlases rezultatīvākais spēlētājs.

«Mums tas ir jāatstāj aiz muguras. Tagad esam kvalificējušies Eiropas čempionātam un mums būs jāspēlē jau no pirmajiem mačiem,» uzsver Teodosičs. «Domāju, ka esam iekļuvuši smagākajā grupā. Nebūs viegli spēlēt ar bijušās Dienvidslāvijas komandām.»

Par apakšgrupas lielāko favorīti Teodosičs nosauca Lietuvas valstsvienību, uzsverot arī galvenā trenera Jona Kazlauska nopelnus.

Finālturnīrs no 2013.gada 4. līdz 22.septembrim notiks Slovēnijā.

Latvijas izlase finālturnīrā spēlējusi katru reizi kopš 2001.gada un piedalīsies septītajā finālturnīrā pēc kārtas. Tomēr pēdējās piecās sacensībās tā nav spējusi izkļūt no apakšgrupas, turklāt 2011.gadā zaudēja visās piecās aizvadītajās spēlēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu