Rīgas «Dinamo» otro reizi izcīna «LDz» kausu (188)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Volonts/TVNET

«Latvijas Dzelzceļa» (LDz) kausu pēc divu gadu pārtraukuma trešdien izcīnīja turnīra rīkotāji, Kontinentālās hokeja hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo», kas sacensību finālā ar 3:1 pieveica Latvijas valstsvienības uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas «Lokomotiv» vienību. Turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva «Dinamo» uzbrucējs Mārtiņš Karsums.

Jau pēc vienas nospēlētas minūtes «Lokomotiv» palika mazākumā, tomēr Rīgas «Dinamo» vairākumā neradīja lielas briesmas Vitālija Koļesņika sargāto vārtu tuvumā un rezultāts netika atklāts.

Uzreiz pēc tam divu minūšu noraidījumu par pretinieka klupināšanu saņēma Latvijas kluba uzbrucējs Gints Meija - vairākumā «Lokomotiv» hokejistiem bija pāris labas iespējas gūt vārtus, taču droši spēlēja rīdzinieku vārtsargs Māris Jučers, neļaujot sevi pārspēt.

Turpinājumā spēles gaita izlīdzinājās un pāris labas iespējas gūt vārtus bija abām komandām, taču pārliecinoši spēlēja abi vārtsargi un rezultāts joprojām netika atklāts.

Pirmās trešdaļas otrajā daļā komandas apmainījās ar noraidījumiem, tomēr neviens no šiem vairākumiem netika realizēts, līdz ar to pēc pirmajām 20 minūtēm rezultāta tablo vēstīja bezvārtu neizšķirtu.

Otro trešdaļu Rīgas «Dinamo» hokejisti sāka aktīvi un mača 27.minūtē atklāja rezultātu, kad Gunāra Skvorcova metienu Koļesņiks atvairīja, taču veiklākais cīņā vārtu priekšā izrādījās Biezais, kurš atlēkušo ripu iebakstīja «Lokomotiv» komandas vārtos - 1:0.

Pēc gūtajiem vārtiem rīdzinieki turpināja aktīvi uzbrukt, taču palielināt pārsvaru neizdevās. Mača turpinājumā arī «Lokomotiv» komanda izveidoja pāris labus uzbrukumus, tomēr tie Jučeram neradīja problēmas.

Otrās trešdaļas vidū «Dinamo» hokejistiem nācās aizstāvēties četratā pret pieciem pretiniekiem, tomēr šis mazākums sekmīgi tika izturēts. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet otrās trešdaļas beigu daļā rīdzinieki ilgstoši uzturējās pretinieku aizsardzības zonā un šis lielais uzbrukumu vilnis vainagojās panākumiem.

Spēles 37.minūtē Karsums, ieslidojis vārtu priekšā, saņēma lielisku piespēli no Džeimija Džonsona un ieraidīja to vārtos. Šie Karsumam bija piektie vārti šajā LDz kausa izcīņā.

Mirkli pēc gūtajiem vārtiem uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Rīgas «Dinamo» uzbrucējs Aleksandrs Žirū, tomēr šajā vairākumā «Lokomotiv» neizdevās vienus vārtus atgūt, līdz ar to pēc otrās trešdaļas rīdzinieki bija vadībā ar 2:0.

Trešā trešdaļa Rīgas «Dinamo» sākās neveiksmīgi, jo jau pēc nospēlētām 69 sekundēm Hagmans rīdzinieku pārsvaru samazināja līdz minimumam. Arī turpinājumā viesiem bija pārsvars un viņi izveidoja vairākus pietiekami bīstamus uzbrukumus, tomēr Jučers novērsa visas briesmas savu vārtu tuvumā.

Izturējuši lielu pretinieku spiedienu uz saviem vārtiem, rīdzinieki trešās trešdaļas vidū tika pie iespējas spēlēt vairākumā. Tas tika realizēts jau pēc 17 sekundēm, kad pēc Džonsona un Karsuma saspēles ripa nonāca pie Indraša, kurš to bez vilcināšanās raidīja vārtos - 3:1.

Turpinājumā spēle bija līdzīga un visa cīņa pārsvarā notika laukuma vidusdaļā, bet pusotru minūti pirms mača pamatlaika beigām «Lokomotiv» komanda laukumā sūtīja sesto spēlētāju, turklāt «Dinamo» šajā brīdī spēlēja mazākumā, taču tas nepalīdzēja Jaroslavļas klubam izglābt maču, un Latvijas klubs svinēja uzvaru ar 3:1.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti abi vārtsargi - Jučers un Koļesņiks.

Rīgas «Dinamo» - Jaroslavļas «Lokomotiv» 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Elvijs Biezais (Skvorcovs) (26:06), 2:0 Mārtiņš Karsums (Džonsons, Indrašis) (36:45), 1:2 Niklass Hagmans (Kaļužnijs) (41:09), 3:1 Miks Indrašis (Džonsons, Galviņš) (49:46 vair.).

Par turnīra labāko vārtsargu tika atzīts Māris Jučers, par labāko aizsargu nosauca Ivanu Višņevski («Atlant»), bet uzbrucēju - Alekseju Kaļužniju («Lokomotiv»). Savukārt turnīra vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva Mārtiņš Karsums.

Šī bija Rīgas «Dinamo» pēdējā pārbaudes spēle pirms regulārā čempionāta sākuma.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Māris Jučers (Mikaēls Telkviksts).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Jēkabs Rēdlihs, Metjū Karls un Mārtiņš Porejs.

Uzbrucēji: Džeimijs Džonsons, Mārtiņš Karsums, Miks Indrašis, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Žirū, Robs Šremps, Elvijs Biezais, Gints Meija, Miks Lipsbergs, Juris Upītis, Gunārs Skvorcovs, Andris Džeriņš un Roberts Bukarts.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja Somijas klubs Espo «Blues», kas ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pieveica Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Mitišču «Atlant».

Abas komandas otrdien tikās arī pamatturnīra pēdējā mačā, kur ar rezultātu 4:1 uzvaru svinēja Jaroslavļas hokejisti.

Latvijas klubam šī būs pēdējā pārbaudes spēle pirms gaidāmā KHL regulārā čempionāta. Rīgas «Dinamo» sezonu sāks 6.septembrī pret Prāgas LEV vienību.

TVNET jau ziņoja, ka Latvijas klubs pirmajā spēlē ar 4:3 apspēlēja «Blues» hokejistus, bet otrajā mačā ar identisku rezultātu pārspēja «Atlant» vienību.

Savukārt «Lokomotiv» pirmajā cīņā ar 4:2 uzvarēja «Atlant», bet otrās kārtas mačā ar 3:2 apspēlēja «Blues».

«Latvijas dzelzceļa» kauss Latvijas klubam būs pēdējais pirmssezonas turnīrs. Tajā «Dinamo» komandai traumas dēļ nevar palīdzēt Raitis Ivanāns.

2009.gadā «Latvijas dzelzceļa» kausa izcīņā uzvarēja Rīgas «Dinamo», kas finālspēlē pagarinājumā ar 3:2 uzvarēja «Lokomotiv» komandu, bet iepriekšējos divos gados sacensībās triumfēja «Lokomotiv», kas pirmajā reizē finālmačā pieveica Latvijas klubu, bet pērn pārspēja Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandu.

Pusotru nedēļu pēc šā triumfa pērn «Lokomotiv» komanda cieta traģiskā aviokatastrofā, kurā gāja bojā visi vienības spēlētāji, ieskaitot leģendāro latviešu aizsargu Kārli Skrastiņu.

Savukārt Rīgas «Dinamo» komanda pagājušā gada turnīrā izcīnīja trešo vietu.

Komentāri (188)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu