Latvijas U-20 basketbolistes zaudē vietu EČ A divīzijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Viktor Rébay

Latvijas U-20 meiteņu basketbola izlase sestdien zaudēja vietu Eiropas čempionāta A divīzijā.

Tas kļuva skaidrs pēc tam, kad pirmajā G apakšgrupas piektās kārtas mačā Itālijas basketbolistes ar rezultātu 69:58 (19:17, 12:16, 16:12, 22:13) pieveica Lielbritānijas vienaudzes.

Latvijas izlase sestdien tiksies ar Portugāli, tomēr šī mača iznākumam vairs nebūs izšķiroša nozīme.

G grupas pirmajā aplī Latvijas izlase ar 77:56 pārliecinoši pieveica Lielbritāniju, pēc tam ar 57:60 pagarinājumā zaudēja Portugālei, bet trešajā spēlē ar 56:61 piekāpās Itālijas jaunajām basketbolistēm.

Savukārt otrā apļa pirmajā mačā Latvija piektdien ar 72:61 pieveica Lielbritāniju, bet nelabvēlīgi noslēdzās otrā cīņa, kurā Itālija ar 56:52 pārspēja Portugāli.

Līdz ar to šobrīd G grupā piecas uzvaras ir Itālijai, pa diviem panākumiem ir Portugālei un Latvijai, bet Lielbritānijas izlase sacenšas bez uzvarām. A divīziju atstās trīs no četrām komandām.

Itālijas basketbolistes sev jau ir garantējušas uzvaru atpalicēju grupā.

Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase startēja A apakšgrupā, kur ar 66:71 piekāpās Lietuvai, ar 67:64 pārspēja Baltkrieviju un ar 43:57 zaudēja pagājušā gada Eiropas U-20 čempionātā uzvarējušajai Spānijas izlasei. Neskatoties uz vienu uzvaru trīs mačos, Latvijas izlase grupā ieņēma pēdējo, ceturto, vietu.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Ainārs Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 junioru basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pirms Eiropas čempionāta Latvijas U-20 basketbolistes aizvadīja piecas pārbaudes spēles - jūnija pirmajā pusē divreiz piekāpās Igaunijas sieviešu valstsvienībai, jūlija vidū divreiz tikās ar Krievijas vienaudzēm, spējot izcīnīt arī vienu uzvaru, bet vēl pēc nedēļas piekāpās Zviedrijas U-18 izlasei.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 12.vietu, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja trešo vietu.

Zīmīgi, ka 1992.gadā dzimušās basketbolistes no Eiropas čempionāta A divīzijā izkritušas visās vecuma grupās - 2008.gadā Latvijas U-16 izlase ieņēma 15.vietu, bet 2010.gadā U-18 izlase palika A divīzijas pēdējā, 16.vietā.

Šogad Eiropas čempionāta B divīzijā spēlēja Latvijas U-18 un U-16 meiteņu izlases. Kadetēm pēc pāris gadu pārtraukuma izdevās atgriezties A divīzijā, bet nākamajā gadā B divīzijā atkal spēkosies divas Latvijas valstsvienības.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu