Latvijas U-20 basketbolistes atkārtoti uzvar Lielbritānijas komandu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Viktor Rébay

Uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta (EČ) A divīzijā piektdien izcīnīja Latvijas U-20 basketbola valstsvienība, kas ar 72:61 otrā apļa mačā pieveica Lielbritānijas vienaudzes.

Spēles uzvarētājs tika noteikts trešajā ceturtdaļā, kurā latvietes bija pārākas ar 25:16, pirms noslēdzošajām 10 minūtēm iekrājot 12 punktu pārsvaru - 53:41.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas izlases sastāvā bija Sabīne Dukāte, kura izcēlās ar 18 gūtiem punktiem, Dita Rozenberga guva 14 punktus, bet Ances Aizsilas rēķinā 12 punkti.

Lielbritānija - Latvija 61:72 (11:16, 14:12, 16:25, 20:19)

Pirmā apļa spēlē ar 77:56 pārāka bija Aināra Čukstes vadītā Latvijas izlase.

Sestdien Latvijas valstsvienība spēkosies ar Portugāli, bet turnīru noslēgs svētdien, kad gaidāma tikšanās ar Itālijas vienaudzēm.

Tikai viena no četrām komandām saglabās vietu augstākajā divīzijā. Lai paliktu A divīzijā, Latvijai obligāti jāuzvar atlikušajās divās spēlēs un jācer uz citu maču labvēlīgu iznākumu. Lielbritānija jau zaudējusi izredzes turpināt spēlēt A divīzijā.

Latvijas U-20 komandas sastāvs Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu