Latvijas U-20 basketbolistes pārliecinoši pieveic Lielbritānijas vienaudzes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe / Viktor Rébay

Ar uzvaru cīņu par vietas saglabāšanu Eiropas čempionāta A divīzijā pirmdien sāka Latvijas U-20 sieviešu basketbola komanda, kas ar 77:56 apspēlēja vienaudzes no Lielbritānijas.

Latvijas basketbolistes vadībā atradās no paša spēles sākuma, izcīnot pārliecinošu un svarīgu uzvaru par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Rezultatīvākā spēlētāja Latvijas komandā bija Dita Rozenberga, kura guva 21 punktu, bet pa 14 punktiem guva Sabīne Dukāte un Krista Brīdiņa. Vēl pa 6 punktiem guva Asnāte Fomina un Paula Langina.

«Anglietes cītīgi sargāja savu soda laukumu, ļaujot mest no distances. Izmest 34 trīspunktu metienus - tas nav gluži tāds basketbols, kāds man patīk, taču, ja reiz 14 bija precīzi un izcīnījām uzvaru, tātad viss ir kārtībā.

Eiforijai gan nav pamata, jo noteikti varējām un vajadzēja nospēlēt labāk. Pārliecinoši zaudējām cīņā pie groziem (32-53), tiesa divreiz mazāk kļūdījāmies (12-26) un samērā precīzi metām.

Pretinieču spēku iedragājusi slimība, kas te skārusi daudzas komandas. Anglietes šodien cīnījās astoņu spēlētāju sastāvā, portugālietēm veselas ir tikai sešas. Taču turnīrs ir garš un visa cīņa vēl priekšā,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā izteicies komandas galvenais treneris Ainārs Čukste.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs otrdien, tiekoties ar Portugāli, bet dienu vēlāk gaidāma spēkošanās ar Itāliju. Pēc tam tiks aizvadīts otrs aplis.

Šīs četras valstsvienības cīnīsies par vienu vietu, kas saglabās vietu A divīzijā.

Latvijas U-20 komandas sastāvs Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu