Latvijas U-20 basketbolistes EČ sāk ar zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fiba

Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta pirmajā cīņā ceturtdien ar rezultātu 66:71 (18:21, 16:15, 19:16, 13:19) piekāpās Lietuvas vienaudzēm.

Visā spēle aizritēja sīvā cīņā. Pēc pirmā puslaika latvietes zaudēja ar rezultātu 34:36, bet otro sāka ar izrāvienu 11:2. Pēc trešās spēles daļas Latvijas basketbolistes bija vadībā ar 53:52, tomēr ceturto ceturtdaļu nedaudz sekmīgāk aizvadīja pretinieces.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 18 gūtajiem punktiem bija Krista Brīdiņa, bet pa 12 punktiem guva Renāte Reine un Dita Rozenberga, kura arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Pārējos A grupas mačos Latviju piektdien un sestdien sagaidīs mači arī ar Baltkrievijas un Spānijas izlasēm.

Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām ar B grupas (Itālija, Zviedrija, Nīderlande, Polija ) labākajām komandām. Savukārt ceturtās komandas cīnīsies par 13. līdz 16.vietu, trīs vājākajām vienībām atstājot A divīziju.

Latvijas U-20 jauniešu izlases galvenais treneris ir Ainārs Čukste, kurš iepriekš šosezon arī vadīja Latvijas U-18 izlases basketbolistes, kuras palika devītajā vietā Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pagājušajā gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 12.vietu, bet pirms tam 2009. un 2010.gadā Latvijas U-20 basketbolistes izcīnīja trešo vietu.

Latvijas U-20 izlases sastāvs dalībai Eiropas čempionātā: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere, Dita Rozenberga, Paula Tomsone, Asnāte Fomina, Paula Langina, Renāte Reine, Ilze Jākobsone.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu