Pļaviņu un Šmēdiņu lidostā sagaida vairāki simti līdzjutēju (33)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lidostā «Rīga» svētdienas vakarā vairāki simti līdzjutēju sagaidīja Latvijas pludmales volejbolistus Mārtiņu Pļaviņu un Jāni Šmēdiņu, kuri Londonas XXX Olimpiskajās spēlēs ieguva bronzas medaļu.

Lidostas sagaidīšanas telpa bija pilna līdzjutēju, kuri rokās turēja Latvijas karogus, kā arī plakātus ar uzrakstiem, uz kuriem bija rakstīti slavinājumi abiem pludmales volejbolistiem.

Pļaviņu un Šmēdiņu iznākot sagaidīja mūzika, ko spēlēja pūtējorķestris «Rīga», kā arī Rīgas domes vadība un Latvijas Volejbola federācijas pārstāvji.

Pēc oficiālām uzrunām un sveikšanas volejbolisti devās pie sanākušajiem, lai sniegtu autogrāfus un ar viņiem aprunātos. Autogrāfi tika rakstīti ne tikai uz krekliņiem, bet arī uz volejbola bumbām.

Ārā pie lidostas ēkas Pļaviņu un Šmēdiņu gaidīja balts limuzīns, uz kura bija rakstīts: «Olimpieši, medaļnieki.»

Latvijas pludmales volejbolisti Pļaviņš un Šmēdiņš olimpisko spēļu mačā par trešo vietu uzvarēja Ričardu Šuilu un Reineru Numerdoru no Nīderlandes. Tā bija Latvijas pirmā medaļa Londonas olimpiskajās spēlēs.

Par izcīnīto medaļu valsts katram sportistam, iespējams, piešķirs 27 000 latu prēmiju.

Pļaviņš un abu sportistu treneris Aigars Birzulis kā rīdzinieki papildus valsts piešķirtajai prēmijai no Rīgas domes saņems 4000 latu lielu naudas balvu katrs, savukārt Šmēdiņam kā kuldīdzniekam 4000 latu prēmiju piešķirs Kuldīgas pašvaldība.

Komentāri (33)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu