Žolnerovičs nepabeidz Londonas olimpisko spēļu maratona distanci (45)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu maratona distanci svētdien nespēja pabeigt Latvijas sportists Valērijs Žolnerovičs.

Sacensības Žolnrovičs sāka veiksmīgi, pēc pieciem noskrietiem kilometriem ieņemot 77.vietu 105 sportistu konkurencē, bet līdz desmit kilometru atzīmei Latvijas pārstāvis netika.

Sportisti kopumā veica 42,2 kilometrus garu distanci.

Par uzvarētāju kļuva Stefans Kiprotihs no Ugandas, atnesot savai valstij pirmo godalgu Londonas Olimpiādē. Viņš distanci veica divās stundās astoņās minūtēs un vienā sekundē.

Otrajā vietā finišēja divkārtējais pasaules čempions Abels Kiruji no Kenijas, bet pie bronzas tika viņa tautietis Vilsons Kipsangs.

Londonas olimpisko spēļu B normatīvu Žolnerovičs izpildīja pagājušā gada beigās, kad Frankfurtes maratonā distanci veica divās stundās 16 minūtēs un 29 sekundēs. Viņam tikai 33 sekundes pietrūka līdz Aleksandram Prokopčukam piederošajam Latvijas rekordam.

2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Žolnerovičs startēja 3000 metru šķēršļu skrējienā, tomēr vēlāk izlēma pārkvalificēties un pievērsties gludajai distancei.

Latvijas Londonas Olimpiādes pieteikumā ir 46 sportisti, bet uz starta stājās 45 no viņiem, jo Latvijas rekordistam 100 metru sprintā Ronaldam Arājam jūnija beigās tika veikta pārrautās Ahileja cīpslas operācija.

Par medaļām Londonā līdz šodienai cīnās aptuveni 10 500 sportisti, kuri sadala 302 godalgu komplektus 36 sporta veidos.

Komentāri (45)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu