Cīkstonis Zvirbulis noslēdz dalību olimpiskajās spēlēs (32)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas brīvā stila cīkstonis Armands Zvirbulis sestdien piedzīvoja zaudējumu Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā svara kategorijā līdz 84 kilogramiem, izstājoties no turpmākām sacensībām.

Aizvadītajā cīņā Zvirbulis ar 1-3 piekāpās Baltkrievijas pārstāvim Soslanam Gatcijevam.

Lai Latvijas sportists nokļūtu «zaudētāju zarā» un turpinātu sacensības par bronzas medaļu, Gatcijevam pusfinālā bija jāpieveic Haime Jusepts Espinals no Puertoriko.

Tomēr šīs cīņas iznākums nebija par labu Latvijas cīkstonim, jo uzvaru svinēja Espinals un liedza iespēju Zvirbulim turpināt sacensības gandarījuma turnīrā par bronzas medaļu.

Puertoriko sportistam cīņā pret Gatcijevu bija ievērojams pārsvars - pirmajā trešdaļā Espinals tika pie septiņiem tehniskajiem punktiem, bet otrajā periodā viņš guva vēl astoņus tehniskos punktus, svinot panākumu ar 3-1 (tehniskie punkti 15:2).

Kā ziņots, kvalifikācijas kārtā Zvirbulim nebija jāstartē, bet astotdaļfināla cīņā Latvijas sportists ar 3-1 pieveica Hosē Danielu Diasu Roberti no Venecuēlas.

Šīs cīņas pirmajā periodā sportisti izlūkoja viens otru, cīnoties bez punktiem, bet piešķirtajā laikā pie punkta tika venecuēlietis. Otrajā periodā cīņa jau bija aktīvāka, bet atkal bez metieniem un piešķirtajā laikā punktu guva Zvirbulis, panākot trešo periodu. Tajā vēl aktīvāk Zvirbulis visu laiku meklēja iespēju metienam, bet neizdevās. Saspringtā uzvaras metienā priekšrocības bija Zvirbulim, kuram izdevās izcīnīt uzvaru.

Ceļazīmi uz Londonas Olimpiādi Zvirbulis nopelnīja pagājušajā gadā, kad izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā. Tāpat viņš piekto pozīciju ieņēma arī šī gada Eiropas čempionātā.

Šī 24 gadus vecajam Zvirbulim bija olimpiskā debija.

Cīkstonis Zvirbulis pēc zaudējuma ceturtdaļfināla cīņā noslēdz dalību Londonas olimpiskajās spēlēsēl no Latvijas sportistiem Londonas olimpiskajās spēlēs startēja brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva, kura sacensībās svara kategorijā līdz 63 kilogramiem zaudēja ceturtdaļfinālā un arī neturpināja cīņu par bronzas medaļu.

Komentāri (32)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu