Olimpiādes sportisti pie valsts prēmijām tiks gada beigās (12)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Londonas olimpisko spēļu sportisti pie valsts prēmijām varētu tikt gada beigās, informēja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM).

Pašlaik zināms, ka valsts naudas balvas nopelnījuši bronzas medaļnieki pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kā arī tāllēcēja Ineta Radēviča, kura palika ceturtā.

Lai saņemtu naudas balvu, attiecīgajai sporta veida federācijai līdz šā gada 15.oktobrim jāvēršas IZM ar iesniegumu, ko izskatīs Latvijas Nacionālajā sporta padome. Sēde varētu notikt novembrī, bet uz valdību lēmumprojekts virzīts decembra pirmajā pusē.

Izņēmuma gadījumā varētu skatīt ātrāk

Tomēr izņēmuma gadījumā jautājums par naudas balvām par izciliem sasniegumiem olimpiskajās spēlēs var tikt skatīts arī ātrāk.

IZM paskaidro, ka olimpisko spēļu sportistiem individuālajos sporta veidos un disciplīnās par izcīnīto pirmo vietu piešķir naudas balvu līdz 100 000 latu. Naudas balvas piešķir arī par olimpiskajās spēlēs iegūto otro, trešo, ceturto, piekto un sesto vietu. Šajā gadījumā piešķiramās naudas balvas apmērs nedrīkst pārsniegt 60% no iepriekšējās vietas maksimāli iespējamā naudas balvas apmēra.

Savukārt sportistam, kas startē individuālo sporta veidu komandā, piešķir naudas balvu līdz 75% no šajos noteikumos noteiktās viena sportista naudas balvas apmēra. Attiecīgi – pēc pašlaik spēkā esošā normatīvā regulējuma pludmales volejbolistiem.

Par balvas apmēru lems sporta padome

Par konkrētu naudas balvas apmēru lems Latvijas Nacionālā sporta padome.

Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam par izcīnīto trešo vietu pludmales volejbolā katram var piešķirt līdz 27 000 latu.

Savukārt sportistei Inetai Radēvičai par izcīnīto ceturto vietu tāllēkšanā var piešķirt naudas balvu līdz 21 600 latu.

Arī sportistu treneriem un sportistus apkalpojošajiem sporta darbiniekiem kopā var tik piešķirtas naudas balvas līdz 50% apmērā no sportistam piešķiramā naudas balvas apmēra.

Papildus tam valdība attiecīgajai sporta veida federācijai var piešķirt līdz 250 000 latu, lai veicinātu sporta veida vai disciplīnas attīstību.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu