Latvijas basketbola izlase vēlreiz zaudē Serbijai (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, trešdien Vršacā (Serbija) piedzīvoja Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, kas ar rezultātu 85:94 piekāpās Serbijas izlasei.

(Pievienots Ainara Bagatska komentārs.)

Latvijas izlasē pa 15 punktiem guva Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns, bet Mārtiņš Meiers izcēlās ar 14 punktiem.

Savukārt uzvarētājiem pārliecinoši labākais bija Milošs Teodosičs, kurš atzīmējās ar 24 punktiem.

«Šī bija Serbijas komandas pirmā pārbaudes spēle skatītāju priekšā, tribīnēs bija vairāki tūkstoši skatītāju un atbilstoša gaisotne. Prieks, ka nerespektējām pretiniekus un bijām līdzvērtīgi partneri,» Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā citēts valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

«Diemžēl nekas nav mainījies mūsu aizsardzībā - ceturtajā spēlē pēc kārtas ielaidām vairāk par 90 punktiem. Galvenais iemesls ir kļūdas un nepietiekamā agresivitāte darbībā viens pret vienu. Kad sākām aktīvāk palīdzēt cits citam, serbu saspēles vadītājs Teodosičs meistarīgi izmētāja bumbu līdz brīviem metieniem,» viņš sacīja.

«Spēles lielākajā daļā serbi bija vadībā ar četriem pieciem punktiem. Tuvāk netikām, bet daudz tālāk arī pretiniekus atlaidām tikai uz brīdi otrā puslaika vidū. Zināma spriedze saglabājās līdz pat mača beigām,» komentē izlases galvenais treneris.

Abu komandu pirmajā spēkošanās reizē uzvaru ar 91:68 izcīnīja Serbijas valstsvienība.

TVNET jau ziņoja, ka Latvijas izlase turnīra pirmajās divās spēlēs piekāpās Melnkalnes izlasei.

Visas trīs komandas gatavojas Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīram, kas sāksies 15. augustā.

Nākamā pārbaude Latvijas komandai paredzēta turnīrā Polijas pilsētā Sopotā, kur no 3. līdz 5. augustam pretiniekos būs Itālijas, Polijas un Melnkalnes komandas.

No 15 spēlētājiem, kuri piedalījās pirmajās divās pārbaudes spēlēs ar Kipras komandu, uz Serbiju nedevās centra spēlētājs Pāvels Pastušeņa.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā no 15. augusta līdz 11. septembrim cīņa notiks sešās grupās. D grupā spēlēs Latvijas, Bosnijas, Gruzijas, Nīderlandes un Rumānijas izlase.

2013. gada rudenī uz finālturnīru Slovēnijā brauks katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras no sešām trešo vietu ieguvējām.

Latvijas vīriešu valstsvienība pret Melnkalni un Serbiju: Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas «Spartak», Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas «Dolphins», Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - «VEF Rīga»), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - «Ventspils»), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes «Golden Gophers», ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas «Partizan», Serbija), Mareks Mejeris («Knet&Eniac», Spānija), Rolands Freimanis («Girona», Spānija), Andrejs Šeļakovs («Tarragona», Spānija), Kaspars Vecvagars («KK Baltai», Lietuva).

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu