Visas trīs Latvijas šķēpmetējas startēs EČ finālā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Visas trīs Latvijas šķēpmetējas - Madara Palameika, Līna Mūze un Sinta Ozoliņa-Kovala - trešdien kvalificējās Helsinkos notiekošajā Eiropas čempionāta finālam.

Vislabāk kvalifikācijas sacensībās veicās Ozoliņai-Kovalai, kura ar rezultātu 59,41 metrs savā grupā ieņēma ceturto vietu, bet kopējā ieskaitē uzrādīja piekto labāko rezultātu.

Pārējie Ozoliņas-Kovalas metieni lidoja 53,39 un 55,44 metru tālumā.

Sestajā vietā šajā pašā grupā ar rezultātu 57,51 metrs ierindojās Mūze, kas kopējā ieskaitē latvietei deva devīto vietu.

Viens no Mūzes mēģinājumiem netika ieskaitīts, bet atlikušajā viņas rezultāts bija 53,83 metri.

Pieticīgāk nostartēja Latvijas rekordiste Palameika, kura savā labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 57,24 metru tālumā. Tas viņai deva ceturto vietu savā grupā un 11.pozīciju kopējā ieskaitē.

Pārējos mēģinājumos Palameika uzrādīja 55,47 un 55,85 metrus, bet kvalifikācijas normatīvs bija 60,00 metri, kuru izpildīja tikai divas sportistes.

Finālā, kas notiks piektdien, startēs kvalifikācijas normu sasniegušās sportistes vai 12 labāko rezultātu īpašnieces.

Pa trim sportistēm finālā būs tikai no Latvijas un Vācijas.

Tikmēr neveiksmīgi 800 metru distances priekšsacīkstes aizvadīja Dmitrijs Jurkevičs, kurš ar rezultātu minūte un 48,59 sekundes, kas ir sportista sezonas personīgais rekords, savā skrējienā ieņēma piekto vietu.

Pusfinālā iekļuva katra skrējiena četri labākie sportisti, bet vēl pie ceļazīmes tika nākamo četru labāko rezultātu īpašnieki, starp kuriem Jurkeviča nav. Kopējā ieskaitē Latvijas pārstāvis ierindojās 26. pozīcijā.

Čempionātā Jurkevičs startēs arī 1500 metru skrējienā.

Trešdien Eiropas čempionātā uz starta kopā dodas 13 no 22 šajās sacensībās startējošajiem Latvijas vieglatlētiem. Vēl vīriešiem ceļu līdz šķēpa mešanas finālam vakarā uzsāks Vadims Vasiļevskis, Zigismunds Sirmais un Ainārs Kovals.

Eiropas čempionāta norisei līdz pat svētdienai tiešraidē var sekot līdzi Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā.

Turpmākajās dienās no Latvijas sportistiem uz starta dosies arī Laura Ikauniece un Aiga Grabuste (abas - septiņcīņa), Elvijs Misāns un Leitis (abi - tāllēkšana), Poļina Jeļizarova (3000 metru šķēršļu skrējiens), Igors Sokolovs (vesera mešana), Jurkevičs (1500 metru skrējiens), Oskars Vaisjūns (diska mešana), Pauls Pujāts (kārtslēkšana) un Latvijas 4x100 metru vīriešu stafetes komanda, kuras kandidātos iekļauti seši sportisti - Misāns, Arājs, Leitis, Sandis Sabajevs, Ņikita Paņkins un Jānis Mezītis.

Kopš 1994.gada Latvijas vieglatlēti Eiropas čempionātos spējuši izcīnīt divas zelta (Staņislavs Olijars un Ineta Radeviča), divas sudraba (Aigars Fadejevs un vēlreiz Olijars) un vienu bronzas (Māris Bružiks) medaļu.

No šogad Eiropas čempionātā startējošajiem Latvijas pārstāvjiem 12 sportistiem tā ir debija šādas raudzes sacensībās.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu