Pieccīņnieks Čerkovskis kvalificējies Londonas Olimpiādei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas modernās pieccīņas sportists Deniss Čerkovskis kvalificējies gaidāmajām Londonas olimpiskajām spēlēm, liecina jaunākais Starptautiskās Modernās pieccīņas federācijas (UIPM) publiskotais rangs.

UIPM pēc ranga publicēšanas oficiāli apstiprināja Latvijas sportista dalību Olimpiādē.

Vīriešu konkurencē Čerkovskis gan pasaules, gan olimpiskajā rangā ievietots 29.pozīcijā.

Pēc ranga Olimpiādei kvalificējas septiņi labākie sportisti, kas vēl nav tās dalībnieku vidū. Ņemot vērā, ka katru valsti sacensībās var pārstāvēt līdz diviem sportistiem, Čerkovskis izcīnījis pēdējo, septīto, brīvo vietu dalībai Olimpiādē.

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) speciāliste sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumos Marita Vilciņa iepriekš aģentūrai LETA vēl nevarēja oficiāli apstiprināt Čerkovska kvalificēšanos Olimpiādei, tomēr piebilda, ka jau LOV sākotnējie aprēķini liecinājuši, ka Latvijas sportists ticis pie ceļazīmes.

Organizatori diviem sportistiem piešķirs speciālos ielūgumus jeb «wild card», bet kopējais dalībnieku skaits Olimpiādē modernās pieccīņas disciplīnā vīriešiem būs 36.

Maija beigās Čerkovskis izcīnīja 17.vietu Pasaules kausa finālposmā, kas viņam nedeva automātisku ceļazīmi uz Olimpiādi.

No Latvijas modernās pieccīņas sportistiem šī gada Londonas olimpiskajām spēlēm kvalificējusies arī Jeļena Rubļevska, kura to paveica ar izcīnītu sesto vietu pagājušā gada Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu