Battery Superkauss «Bosch Lielā balva» izcīnīta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

27.maijā, Aizputes novadā, «MX Rančo» mototrasē, tika aizvadīts motokrosa seriāla «Battery Superkauss» otrais posms - «Bosch Lielās balvas» izcīņa.

Sacensībās uzvarētāji tika noteikti piecās motociklu klasēs un par kopvērtejuma punktiem cīnījas 125 sportisti no 11 komandām. Par uzvarētājiem atsevišķās klasēs kļuva Kārlis Kalējs (Juniori), Uģis Klimons (Jaunieši), Pēteris Vočtavs (Seniori), Kārlis Meldrājs (Kvadri) un Dāvis Līvs (MX Pro). Komandu ieskaitā otro posmu pēc kārtas uzvarēja komanda Motosports Elkšni RT. Kā papildus bonusu skatītājiem organizatori bija sarīkojuši motokrosa frīstaila šovu, kurā piedalijās vienīgais Latvijas motofrīstaila sportists Mārtiņš Aleksandrovičs un spāņu sportists Gabbi Villada, kuri demonstrēja dažādus sarežģītus frīstaila trikus, atmugurisko salto ieskaitot, pavēstīja Nacionālās motosporta asociācijas pārstāvis Aigars Liepa.

Sacensību norise:

Junioru klase: Aizputē nestartēja trīs piloti, kuri pirmajā posmā Valmierā kāpa uz goda pjedestāla un, sacensībām pat vēl nesākoties, bija skaidrs, ka būs citi posma laureāti. Kvalifikācijā ātrākais bija Rihards Bārenis (MX4 Dobele), aiz sevis atstājot Kārli Kalēju (Motosports Elkšņi RT) un Arnoldu Sniķeri (MX4 Dobele). Pirmajā braucienā, salīdzinot ar kvalifikāciju, nekas nemainījās un tieši tādā secībā pirmais trijnieks finišēja. Otrā brauciena sākumā neveiksmi piedzīvoja Rihards Bārenis un bija spiests cīnīties par pjedestālu no pašām beigām. Īsajā 5 apļu braucienā augstāk par 4.vietu tikt neizdevās. Līdz ar to par otrā brauciena un posma kopvērtējuma uzvarētāju kļuva Kārlis Kalējs. Šī bija Kārļa pirmā uzvara Battery Superkausā.

1. Kārlis Kalējs (Motosports Elkšņi RT)

2. Rihards Bārenis (MX4 Dobele)

3. Arnolds Sniķers (MX4 Dobele)

4. Kārlis Bitītis (individuāli)

5. Vilis Kleinbergs (Saldus motoklubs)

Foto: Publicitātes foto

Jauniešu klase: Pirmā posma abu braucienu uzvarētājs Uģis Klimons (Dako Ziemeļvidzeme) arī Aizputes posma kvalifikācijas sesijā «pieteicās» uz uzvaru un uzrādīja ātrāko apļa laiku, aiz sevis atstājot savu novadnieku, kurš pārstāv MX Ādaži klubu - Nauri Miķelsonu. Pirmajā braucienā pirmo apli kā līderis beidza Gatis Būmanis,viņam cieši sekoja Klimons, bet jau 3.aplī Uģis kļuva par līderi un savas pozīcijas noturēja līdz finišam, aiz sevis atstājot Madaru Purekli (Rodeo MX Racing Team) un Jāni Igauni (MX Ādaži). Otrajā braucienā startu «pacēla» Igaunis, bet līdzīgi kā pirmajā braucienā Klimons pierādīja, ka ir ātrāks un arī īsajā 5 apļu braucienā uzvarēja. Otrais finišēja Jānis Igaunis, bet trešais Jurģis Žukas.

1. Uģis Klimons (Dako Ziemeļvidzeme)

2. Jānis Igaunis (MX Ādaži)

3. Madars Pureklis (Rodeo MX Racing Team)

4. Kristaps Kalējs (MX4 Dobele)

5. Jurģis Žukas (VV Moto Racing Team)

Foto: Publicitātes foto

Senioru klase: Kvalifikācijā ātrāko apļa laiku uzrādīja Pēteris Vočtavs (Rodeo MX Racing Team), bet nepilnas divas sekundes desmitdaļas Pēterim piekāpās pirmā posma uzvarētājs Raimonds Baltgalvis (Saldus Motoklubs), trešo labāko apļa laiku, par aptuveni divām sekundēm piekāpjoties abiem kurzemniekiem, spēja uzrādīt Dako Ziemeļvidzeme pilots Jurijs Kovgers. Pirmā brauciena pirmo apli visi minētie sportisti beidza kvalifikācijā uzrādītajā secībā un tā tas turpinājās līdz septītajam aplim, kurā Baltgalvis apsteidza Vočtavu un tā arī finišēja. Otrajā braucienā, pēc pirmā apļa, līderpozīcijās atradās Kovgers, bet līdz brauciena beigām viņu spēja apsteigt gan Vočtavs, kurš uzvarēja, gan arī Baltgalvis. Uzvara otrajā braucienā Vočtavam ļāva izcīnīt uzvaru arī posma kopvērtējumā, kas četru sezonu laikā Pēterim vēl nebija izdevies.

1. Peteris Vočtavs (Rodeo MX Racing Team)

2. Raimonds Baltgalvis (Saldus Motoklubs)

3. Jurijs Kovgers (Dako Ziemeļvidzeme)

4. Arvis Sanders (Rodeo MX Racing Team)

5. Gints Uzars (PureChocolate-Herbalife-Vitols)

Kvadru klase: Pirmā posma uzvarētājs Edgars Meņģelis bija devies uz sacensībam Itālijā, kas ļāva par uzvaru cīnīties viņa sīvākajiem konkurentiem. Kvalifikācijā, kā jau to varēja gaidīt, uzvarēja Kārlis Meldrājs (Motoparks Kandava Sumata MX Team), aiz sevis atstājot Motosports Elkšni RT braucējus Mārci Kārkliņu un Reini Purvēnu. Pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja Meldrājs, kurš, neskatoties uz sīvo cīņu brauciena sākumā ar Kārkliņu, finišā sekotāju apsteidza par 15 sekundēm. Trešais finišēja igaunis Priit Jarvloo (MX Ādaži). Otrajā - 5 apļu braucienā startā ātrākais Kārkliņš, taču jau otrajā aplī viņu apsteidza Meldrājs, kurš arī kļuva par otrā brauciena uzvarētāju. Otrajā un trešajā vietā, tāpat kā pirmajā braucienā, Kārkliņš un Jarvloo.

1. Kārlis Meldrājs (Motoparks Kandava Sumata MX Team)

2. Mārcis Kārkliņš (Motosports Elkšņi RT)

3. Priit Jarvloo (MX Ādaži)

4. Rinalds Dišlers-Kirilko (Motosports Elkšņi RT)

5. Valters Dišlers-Kirilko (Motosports Elkšņi RT)

MX Pro klase: Kvalifikācijas rezultāti jau ļāva prognozēt, ka MX Pro klasē cīņa par uzvaru būs neprognozējama, jo pirmie pieci piloti uzrādīja apļa laikus, kas atšķīrās par 0.8 sekundēm, bet ātrākais no visiem bija Toms Macuks. Pirmajā braucienā no starta kā pirmais aizbrauca Dāvis Līvs, kuram cieši sekoja Toms Macuks. Līvs līderpozīciju noturēja līdz 4.aplim, kurā viņu apsteidza Macuks, bet 7.aplī to izdarīja arī Roberts Justs. Interesanta cīņa notika arī par 4.vietu, kuru no brauciena sākuma līdz pat beigām spēja noturēt Lauris Freibergs, neskatoties uz izmisīgiem Dāvja Ivanova uzbrukumiem daudzu apļu garumā. Otrā brauciena starts ienesa pamatīgu intrigu gan brauciena, gan posma kopvērtejuma vietu izkārtojumā, jo starta līkumā saķērās un trasē devās kā paši pēdējie, pirma brauciena uzvarētāji Macuks un Justs. Līderi braucienā - Ivanovs, Līvs un Freibergs, līdz ar Justa un Macuka kritienu, varēja uzelopt vieglāk un cīnīties par uzvaru braucienā trijatā, taču galvenā intriga bija, cik augstu Roberts ar Tomu spēs pacelties un kāda izskatīsies kopvērtējuma punktu tabula. Septiņu apļu laikā, abi pirmā brauciena līderi spēja aizcīnities līdz 4. un 5.vietai, kas nozīmēja vien to, ka par posma uzvarētāju kļuva, otrā brauciena otrās vietas ieguvējs, Dāvis Līvs. Otrajā braucienā uzvaru izcīnija Dāvis Ivanovs, kas viņam ļāva ieņemt otro vietu uz posma goda pjedestāla. Trešajā un ceturtaja vietā, ar tādu pašu punktu summu kā Ivanovam, ierindojās Toms Macuks un Roberts Justs, bet Lauris Freibergs noslēdza labāko piecinieku, uzvarētājam Līvam piekāpjoties vien par nieka 2(!!!) punktiem. Neredzēts punktu blīvums Superkausā un ja tas notiek MX Pro klasē, tad divtik interesanti.

1. Dāvis Līvs (MX Moduls)

2. Dāvis Ivanovs (MX Moduls)

3, Toms Macuks (Rodeo MX Racing Team)

4, Roberts Justs (Motosports Elkšņi RT)

5. Lauris Freibergs (PureChocolate-Herbalife-Vītols)

Nākamais Battery Superkauss posms tiks aizvadīts 17.jūnijā, Dobelē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu