Mančestras «City» atvainojas Fergusonam par skandalozo plakātu (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šosezon Anglijas premjerlīgas futbola čempionātā triumfējušās komandas Mančestras «City» vadība atvainojusies otra Mančestras kluba «United» galvenajam trenerim Aleksam Fergusonam par skandalozo plakātu, ko rokās turēja argentīniešu uzbrucējs Karloss Tevess.

Incidents notika «City» čempionu parādes laikā Mančestrā. Tevess, kurš savulaik divas sezonas pavadīja tieši «United» komandā, virs galvas pacēla plakātu, uz kura bija rakstīts «R.I.P. Fergie».

Iespējams, ka šāda Tevesa rīcība bija atbilde uz Fergusona vārdiem, kurš nesen izteicās, ka, kamēr viņš būs dzīvs, «City» neizdosies triumfēt Anglijas premjerlīgā.

«Klubs vēlas izteikt visdziļāko atvainošanos Fergusona kungam un visai Mančestras «United» komandai par nodarīto apvainojumu,» teikts «City» vienības oficiālajā mājaslapā publicētajā paziņojumā. «Šāda bezgaumīga plakāta izveidošana pati par sevi ir nosodāma, un Tevess rupji kļūdījās, kad plakātu paņēma no fanu rokām.»

Arī pats Tevess pievienojās kluba atvainošanās vārdiem.

«Es biju šā aizraujošā brīža reibumā un nevēlējos izrādīt necieņu Fergusonam, kuru es apbrīnoju gan kā cilvēku, gan treneri,» izteicās Tevess.

Mančestras «City» premjerlīgas čempiontitulu fantastiskā veidā nodrošināja čempionātā pēdējā spēļu kārtā.

Pirms pēdējās kārtas abām Mančestras komandām «City» un «United» bija vienāds punktu skaits, bet «City» vienība bija tikusi pie ievērojami labākas vārtu attiecības, kas deva lielas priekšrocības. Pēdējā kārtā «City» savā laukumā spēkojās ar Londonas «Queens Park Rangers» (QPR), tomēr, kaut pirmā izvirzījās vadībā, lielāko daļu otrā puslaika atradās zaudētājos.

Taču jau kompensācijas laikā divu minūšu laikā pa vieniem vārtiem guva Edins Džeko un Serhio Agvero, izcīnot «City» uzvaru ar rezultātu 3:2 un pirmo Anglijas čempionu titulu kopš 1967./1968. gada sezonas.

«Šādi uzvarēt ir neticami. Nekad neesmu redzējis šādu finālu. Pirmais tituls pēc 44 gadiem ir veltīts mūsu faniem,» uzreiz pēc triumfa izteicās «City» vienības galvenais treneris Roberto Mančīni.

Tikmēr pagājušā gada čempionvienība Mančestras «United» izbraukumā ar 1:0 pieveica «Sunderland», bet ar to bija par maz panākumam.

Noslēguma kopvērtējumā abām Mančestrām bija pa 89 punktiem 38 spēlēs. Tām ar 70 punktiem sekoja Londonas «Arsenal», bet vēl par punktu mazāk bija Totenhemas «Hotspur» vienībai.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu