Štrombergs: Pasaules čempionāts ir šā gada prestižākie mači (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāts ir šā gada prestižākās sacensības, tāpēc olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs šonedēļ gaidāmajās sacensībās ir gatavs parādīt labāko sniegumu.

Pasaules čempionāts ar treniņbraucieniem sācies jau pirmdien, bet elites grupas sacensības risināsies sestdien. Bez Štromberga sacensībās piedalīsies arī Kristaps Vinters un Kristers Taims kopā ar treneri Ivo Lakuču, informēja "Māra Štromberga aģentūra".

Pēdējos divus gadus Štrombergs trenējies Amerikā, taču pasaules čempionāts esot iespēja vēlreiz tikties ar sīvākajiem konkurentiem un tiem revanšēties.

"Esmu daudz domājis par pasaules čempionātu un nopietni gatavojies, tie šobrīd  nav paši svarīgākie mači, bet prestižākie gan, tāpēc esmu kaujas gatavībā parādīt savu labāko sniegumu," atzīst Štrombergs.

Čempionāta jauniešu grupā startēs divkārtējais Eiropas BMX čempions Kristaps Vinters, bet Kristers Taims, kurš nākamajā mēnesī piedalīsies pirmajās Jaunatnes olimpiskajās spēlēs Singapūrā, piedalīsies BMX čempionāta junioru grupā.

"Ir nācies daudz strādāt, lai varētu saviem vecākiem teikt, ka esmu gatavs pasaules čempionātam un lai viņi mani sūta cīņās, tāpēc ceru, ka smagais darbs treniņos būs bijis pietiekami smags, lai cīnītos par labiem rezultātiem," stāsta Vinters.

"Cīņas solās būt nopietnas arī junioru grupā, ļoti liela konkurence un mūsu grupas līmenis nebūt krasi neatšķiras no elites, kur vienmēr kāds juniors ir trāpījis uz pjedestāla pasaules kausa posmos. Bet esmu fiziski gatavs, ja trasē nebūs kādu klupšanas akmeņu, tad viss būs kārtībā," uzskata Taims.

Pirmo reizi pasaules čempionāta trasei būšot divi starta kalni, kas sniedzot iespēju braukt divas pavisam dažādas trases.

Sportistu treneris Lakučs uzskata, ka "BMX līmenis ir cēlies, un šis būs pirmais pasaules čempionāts, kas notiks pēc superkrosa standarta, kas padara šo sportu vēl vairāk neprognozējamu. No otras puses, pieredze šādās sacensībās ir, tāpēc tik jāturpina iesāktais."

Pasaules BMX čempionāta laikā ceturtdien, 29.jūlijā, notiks čempionāts zēnu un meiteņu vecuma grupām no pieciem līdz 13 gadiem. Piektdien, 30.jūlijā, paredzēts čempionāts 15 līdz 16 gadu veco jauniešu un amatieru vecuma grupām.

Savukārt sestdien, 31.jūlijā, noritēs cīņas junioru un elites grupās. Čempionāta noslēgumā svētdien, 1.augustā, notiks pasaules čempionāta izcīņa visu vecuma grupu krūzeru klasēm.

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu