Kurtinaitis Rīgas VEF un sev izvirza visaugstākos mērķus (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

''Esmu maksimālists un sev vienmēr izvirzu visaugstākos mērķus. Parakstot līgumu ar Rīgas VEF, manā izvēlē nozīmīgi nebija finansiālie nosacījumi,'' tā pirmdien sacīja Lietuvas basketbola speciālists Rims Kurtinaitis.

''Esmu priecīgs, ka mani uzaicināja strādāt klubā, kurā sāku savu basketbolista karjeru. Būšu atklāts - sākumā vēlējos strādāt ar kādu spēcīgu Eiropas klubu, bet nonācu šeit,'' izteicās jaunais Rīgas VEF galvenais treneris. 

Kurtinaitis parakstīja kontraktu pēc sistēmas 1+1, kas paredz sadarbības turpināšanu arī pēc pirmā gada līguma termiņa beigām.

''Izvēloties man nebija svarīgi finansiālie rezultāti, bet gan sportiskie,'' viņš sacīja.

''Visi mani pazīst kā stingru treneri. Eiropā Latvijas basketbolam ir slikta slava, un viens no maniem uzdevumiem būs šos uzskatus mainīt. Ar "Lietuvos rytas" (iepriekšējā darba vieta - G.K.) man nesanāca realizēt savu plānus, tādēļ tos centīšos sasniegt šeit,'' norāda treneris. 

Gandarīts par noslēgto vienošanos bija arī Rīgas VEF viceprezidents un kādreizējais Kurtinaita cīņu biedrs Valdis Valters. ''Uzskatām, ka dabūt viņu šeit, tā ir liela veiksme. Viņam kā trenerim no Baltijas valstīm jau ir milzīgi panākumi. Ceru, ka viņš klubu ienesīs jaunā fāzē.''

''Vienmēr esmu tiecies pēc pirmās vietas,'' neslēpj Kurtinaitis, kurš ar VEF centīsies sasniegt kluba vadības izvirzītos uzdevumus: uzvarēt Latvijas čempionātā, iekļūt VTB bankas rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīra četriniekā, kā arī veiksmīgi nospēlēt ULEB Eiropas kausā.

Valters informēja, ka klubs turpina sarunas ar vairākiem labākajiem pašmāju basketbolistiem. Jaunumi šajā sakarā gaidāmi jau tuvākajā laikā.

Rīgas VEF prezidents Māris Martinsons pastāstīja, ka klubam bijuši vairāki kandidāti komandas galvenā trenera amatā, taču vienošanos nav izdevies panākt. ''Mēs ar Kurtinaiti saistām lielas cerības,'' tā Martinsons.

Gatavošanos jaunajai sezonai VEF sāks 2. augustā.

Kopā ar Viļņas "Lietuvos rytas" Kurtinaitis 2009. gadā uzvarēja ULEB Eiropas kausa izcīņā. Tāpat viņš divreiz izcīnījis Lietuvas Basketbola līgas (LKL) čempiontitulu, vienu reizi triumfējis Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionātā, ir Lietuvas kausa uzvarētājs 2009. un 2010. gadā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu