Par Rīgas VEF galveno treneri varētu kļūt Kurtinaitis (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Fotodiena.lt

Par aizvadītās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) otra spēcīgākā kluba "VEF Rīga" galveno treneri varot kļūt slavenais lietuvietis Rims Kurtinaitis, kurš maija nogalē atkāpās no pēdējo divu sezonu Lietuvas čempionvienības basketbolā Viļņas "Lietuvos rytas" galvenā trenera amata, trešdien vēsta Lietuvas mediji.

Tāpat netiek izslēgta iespējamība, ka Latvijas klubu trenēs bijušais "ASK Rīga" galvenais treneris Donalds Kairis un Kazaņas "Unics" treneris Valdemārs Homičs.

Otrdien "VEF Rīga" komandas izplatītajā paziņojumā medijiem tā pavēstīja, ka jaunā galvenā trenera vārdu komanda iecerējusi nosaukt jau līdz 23.jūnijam, bet jaunais komandas viceprezidents Valdis Valters savā profilā portālā "Twitter" bija atklājis, ka notiek izšķiršanās starp četriem kandidātiem - diviem serbiem un diviem lietuviešiem. Viens no tiem - Homičs Rīgā ieradīšoties piektdien.

Tomēr šo informāciju daudz cilvēki pārprata un tagad Valters precizējis, ka piektdien ieradīsies Kurtinaitis, par kura pakalpojumiem interesējoties arī tādi slaveni klubi kā Kauņas "Žalgiris" un Stambulas "Efes Pilsen". Piedevām Valters un Kurtinaitis esot labi draugi jau ilgus gadus.

"VEF Rīga" saistībā ar nākamo sezonu esot gatavs runāt ar gandrīz visiem labākajiem Latvijas spēlētājiem, teikts otrdien komandas izplatītajā paziņojumā medijiem.

Kluba valde izvērtējusi aizvadīto 2009./2010.gada sezonu un izvirzījusi galvenās vadlīnijas kluba nākamajai sezonai. Pērnais gads tiek vērtēts kā atspēriena punkts, klubs apņēmies turpināt sevi pierādīt kā VTB bankas rīkotajā Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā, tā Eirokausos. Tāpat "VEF Rīga" vēl aktīvāk strādās ar jaunatni, izveidojot junioru komandu.

""VEF Rīga" redzeslokā ir labākie Latvijas spēlētāji," uzsvēra Valters. "Tāpat zināms, ka trenera darbu veiks ārzemju speciālists ar nopietnu pieredzi, lielām ambīcijām un perspektīvu kluba attīstības ilgtermiņa plānu."

Nākamajai sezonai "VEF Rīga" valde kā prioritāru ir izvirzījusi kluba dalību VTB VBL turnīrā un Eiropas kausos, tādējādi vēlreiz nostiprinot jau iepriekš deklarēto mērķi par "VEF Rīga" kā Latvijas augstākā līmeņa komandu ar mērķi ilgtermiņā iekļūt starp Eiropas labākajām. Tāpat klubs jau apstiprinājis savu dalību arī "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijā.

Turpinot darbu jaunatnes, jauno basketbolistu sagatavošanā, kluba valde pieņēmusi arī lēmumu par "VEF Juniors" komandas izveidi, tajā apvienojot visus labākos Latvijas jaunos spēlētājus. "VEF Juniors" pārstāvēs VEF LBL pirmajā divīzijā.

Kā ziņots, VTB VBL turnīrā "VEF Rīga" aizvadītajā sezonā zaudēja visās sešās spēlēs, Eiropas Izaicinājuma kausa turnīrā neiekļuva otrajā posmā, bet "Mastercard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) sacensībās nespēja pārvarēt ceturtdaļfinālu un iekļūt finālčetrinieka turnīrā. Savukārt LBL turnīrā "VEF Rīga" iekļuva finālā, kurā sērijā ar 3-4 piekāpās "Barons" komandai.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu