Brodērs uzstāda jaunu NHL rekordu (2)

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Ņūdžersijas "Devils" vārtsargs Martins Brodērs otrdien izcīnīja savas karjeras 552.uzvaru, kļūstot par uzvarām bagātāko vārtsargu NHL pastāvēšanas vēsturē.

Pēc spēles, kurā "Devils" savā laukumā ar 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) pieveica Čikāgas "Blackhawks" hokejistus, Brodērs pārspēja bijušā Kolorādo "Avalanche" komandas vārtsarga Patrika Ruā uzstādīto rekordu. Viņa sasniegumu atzinīgi novērtēja arī NHL komisārs Gerijs Betmens.

"Martins Brodērs ir vārtsargu spēles zelta standarts," oficiālā paziņojumā izteicās Betmens. "Viņš ir rakstura, noturības un atdeves paraugs - īsts uzvarētājs un čempions. Ir grūti iedomāties kādu spēlētāju, kurš būtu vēl vairāk cienīts citu hokejistu vidū. NHL ir ļoti lepna par Martinu, viņa vēsturisko sasniegumu un ilglaicīgo devumu mūsu spēlei."

36 gadus vecais vārtsargs pārstāv Ņūdžersijas klubu jau kopš 1991.gada, un viņš ir palīdzējis "Devils" vienībai trīs reizes uzvarēt Stenlija kausa izcīņā. Šajā sezonā Brodērs pagaidām aizvadījis tikai 19 spēles, jo sezonas sākumā gūtā elkoņa savainojuma dēļ viņam nācās izlaist 50 mačus, tomēr tas netraucēja Brodēram uzreiz pēc atgriešanās uz ledus izcīnīt septiņas uzvaras pēdējās astoņās spēlēs un sasniegt jaunu līgas rekordu karjeras laikā uzvarēto spēļu skaita ziņā.

"Domāju, ka viņa uzstādītais rekords un komandas veiksmīgā spēle kopā ar viņu runā paši par sevi," intervijā aģentūrai "Reuters" sacīja "Devils" kluba prezidents Lū Lamorjello. "Manā uztverē visnozīmīgākais ir tas, ka viņš visas savas karjeras laikā nekad nav nomainījis "Devils" komandas uniformu pret kādu citu. Viņa personība un savstarpējā cieņa ar komandas biedriem komentārus neprasa. Esam ļoti lepni, ka viņš sasniedzis šo nenovērtējamo rezultātu kopā ar mūsu komandu."

Jau ziņots, ka Brodērs marta sākumā aizvadīja arī simto spēli, kurā neļāva pretiniekiem gūt nevienus vārtus, un šobrīd par trīs "sausajām" spēlēm atpaliek no absolūtā NHL rekordista šajā rādītājā Terija Savčuka.

"Devils" patlaban ar 95 izcīnītiem punktiem 69 mačos ieņem otro vietu NHL regulārā čempionāta Austrumu konferences kopvērtējumā, tikai par četriem punktiem atpaliekot no konferences līdervienības Bostonas "Bruins".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu