"Trīs kroņu" paraugdemonstrējumi (449)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

Turīnas olimpisko spēļu hokeja turnīra trešajā spēlē Latvijas izlase vakar ar rezultātu 1:6 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai. Vienīgos vārtus Latvijas valstsvienības labā trešās trešdaļas vidū guva Māris Ziediņš. Rīt pulksten 14.00 "sarkanbaltsarkanos" gaida principiāls mačs ar Krieviju.

Pēc sagrāves mačā ar Krievijas izlasi zviedri bija maksimāli mobilizējušies šodienas cīņai un jau ar pirmajām minūtēm pilnībā pārņēma iniciatīvu. Tiesa, jāatzīst, ka rezultātu atklāt zviedriem izdevās tikai mača 15. minūtē, kad precīzs metiens padevās Samuelam Pālsonam.

Tā arī noslēdzās pirmā trešdaļa, ar minimālu "trīs kroņu" pārsvaru un lielisku Naumova spēli vārtos. Likās, ka Latvijai viss vēl ir iespējams.

Un patiesi otro trešdaļu Latvija iesāka ar ofensīvu, taču to aši pārtrauca Atvara Tribuncova otrais noraidījums šajā spēlē. No šā brīža spēli jau pilnībā savā pavadā paņēma zviedri. Niklasa Lidstrēma tālšāviens bija precīzs, panākot 2:0 zviedru labā, un maisam gals bija vaļā.

Pērs Johans Akselsons (no labās) ripu jau ir ieriktējis Sergeja Naumova vārtos.
Pērs Johans Akselsons (no labās) ripu jau ir ieriktējis Sergeja Naumova vārtos. Foto: EPA/AFI

Acīmredzami Latvijas izlase netiek līdzi zviedriem ne ātrumā, ne tehnikā, un tādēļ arī sākas nevajadzīgi daudz pārkāpumu, par ko nepiedodami soda pretinieks. Precīzs Dāniela Alfredsona metiens vairākumā un 0:3! Jau pēc 18 sekundēm zviedrs Johans Akselsons izmantoja vēl vienu vairākumu - 0:4.

Henriks Zeterbergs pēc Holmstrēma piespēles otrās trešdaļas 8. minūtē pārsvaru padara jau graujošu - 0:5 un ar šādu rezultātu arī beidzās otrā trešdaļa, zviedriem pilnībā kontrolējot notikumus laukumā.

Māris Ziediņš ir kļuvis par
Trešās trešdaļas sākumā zviedri savu pārsvaru palielina vēl vairāk 6:0 - ļoti precīzs metiens padevās Danielam Alfredsonam. Tie viņam bija jau otrie vārti šajā mačā.

Trešās trešdaļas vidū Latvijai tomēr izdevās gūt goda vārtus, kad pēc Ozoliņa un Ņiživija piespēlēm to paveica guva olimpisko spēļu debitants Māris Ziediņš. Arī iepriekšējā sasvstarpējā spēlē pasaules meistarsacīkstēs Austrijā, kad zviedri sagrāva Latvijas izlasi ar rezultātu 9:1, vienīgos vārtus guva Ziediņš.

Spēles beigu signālam skanot, rezultāts vairs netika mainīts un Zviedrija atkal pārliecinoši ir uzvarējusi Latviju 6:1.

Metienu attiecība 40:14 Zviedrijas labā, soda minūtes - 14:6.

Atvars Tribucovs (no labās) un Co pirmoreiz dabūja izbaudīt, ko nozīmē spēlēt pret tāda kalibra hokejistu kā Peters Forsbergs (pirmais no kreisās).
Atvars Tribucovs (no labās) un Co pirmoreiz dabūja izbaudīt, ko nozīmē spēlēt pret tāda kalibra hokejistu kā Peters Forsbergs (pirmais no kreisās). Foto: EPA/AFI

Rīt B grupas ceturtajā spēlē mūsu hokejisti mēroties spēkiem ar Krieviju, un uzvaras gadījumā Latvija saglabās iespēju iekļūt ceturtdaļfinālā. Šodienas spēle ar Kazahstānas vienību pierāda, ka krievi ir ņemami. Jācer, ka lielā diena vārtos būs atkal Artūram Irbem, kas, visticamāk, stāsies mūsu komandas cietoksnī.

21. februārī Latvijai spēle ar Kazahstānu. Ceturtdaļfinālā iekļūs grupas četras labākās komandas.

Ar Latvijai izdevīgu rezultātu šodien noslēdzās Slovākijas un ASV komandu mačs. Pateicoties Petra Bondras gūtajiem vārtiem, slovāki izcīnīja uzvaru ar 2:1 un kļuva par B grupas līderiem, savukārt amerikāņi ir noslīdējuši uz ceturto vietu.

Latvijas izlases sastāvs

Vārtsargs - Sergejs Naumovs.

1. maiņa: Kārlis Skrastiņš - Arvīds Reķis, Grigorijs Panteļejevs - Aigars Cipruss - Mārtiņš Cipulis.

2. maiņa: Sandis Ozoliņš - Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Ņiživijs - Aleksandrs Semjonovs - Leonīds Tambijevs.

3. maiņa: Rodrigo Laviņš - Krišjānis Rēdlihs, Herberts Vasiļjevs - Ģirts Ankipāns - Vladimirs Mamonovs.

4. maiņa: Georgijs Pujacs - Agris Saviels, Miķelis Rēdlihs - Armands Bērziņš - Māris Ziediņš.

Komentāri (449)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu