Stiprie un neparocīgie vikingi (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar pulksten sešos pēc mūsu laika Latvijas hokeja izlase Turīnas olimpisko spēļu turnīrā tiksies ar spēcīgo Zviedriju, kas pēc sakāves mačā ar krieviem šobrīd turklāt varētu būt divtik bīstami un motivēti. LTV7. kanālā tiešo translāciju skatieties jau no 17.40.

Viens punkts pret Zviedriju.

Zviedrija ir viena no tām nedaudzajām komandām, ko Latvijai tā arī pagaidām nav izdevies uzvarēt. Labākais sasniegums ar skandināviem bija neizšķirts 1:1, ko "sarkanbaltsarkanie" panākca 1997. gadā, kad debitēja pasaules hokeja elitē.

Pēc tam ir sekojuši regulāri zaudējumi ar dažu vārtu starpību, līdz 2005. gada pasaules čempionātā Austrijā, mačā ar somiem nogurdināto Latvijas izlasi, dzeltenzilā "gaļas mašīna" sakāpāja ar 9:1...

Forsberga faktors.

Paldies Dievam, ka šoreiz tieši pirms mača ar zviedriem ir bijusi viena brīvdiena un iespējams, ka tieši tas ļaus mūsējiem parādīt cienīgu pretestību komandai, kurā spēlē tādas NHL megazvaigznes kā Matss Sundins, Daniels Alfredsons, Niklass Lidstrēms un, protams, Peters Forsbergs, kuru pēc Veina Grecka aiziešanas pensijā, mēdz uzskatīt par šābrīža labāko hokejistu pasaulē.

Forsbergs vēl nav bijis laukumā oficiālā spēlē, jo viņu turpina nomocīt savainojumi, tomēr viņš ir tepat un acīmredzot tieši spēlē ar Latviju debitēs Turīnas olimpiādē.

Viegli patiešām nebūs un pietiek ieskatīties turnīra tabulā, lai saprastu, ka zviedri, kas ar 0:5 ceturtdien cieta sagrāvi mačā ar Krieviju, nevar atļauties vēl kaut ko zaudēt, ja negrib atkārtot Soltleiksitijas murgu, kad ceturtdaļfinālā vārtsarga Tomija Salo muļķīgas kļūdas dēļ zaudēja Baltkrievijai.

Turīnas olimpisko spēļu pirmajā mačā Zviedrija viegli ar 7:2 apspēlēja Kazahstānu.

Zviedrijas izlases sastāvs: vārtsargi - Henriks Lundkvists, Mikaels Telkvists, Stefans Līvs; aizsargi - Niklass Lidstrēms, Matiass Olunds, Niklass Havelids, Ronijs Sundins, Kristians Bakmans, Kenijs Jūnsons, Daniels Tjarnkvists, ; uzbrucēji - Matss Sundins, Peters Forsbergs, Daniels Alfredsons, Henriks Zeterbergs, Tomass Holmstrēms, Pērs Johans Akselsons, Daniels Sedins, Henriks Sedins, Samuels Pālsons, Fredriks Modīns, Mikaels Samuelsons, Jorgens Jūnsons, Mika Hannula.

Varianti ir vienmēr.

Nelabvēlīgajai savstarpējo spēļu bilancei un Zviedrijas izlases zvaigžņotajam sastāvam tomēr nevajadzētu liegt brašajiem baltiešiem pacīnīties no sirds un tad jau redzēs...

Nekas nav neiespējams, nekas nav mūžīgs. Pat visgarākās sērijas reiz pārtrūkst...

Latvijas izlases sastāvs Vārtsargi - Artūrs Irbe, Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis. 1. maiņa: Kārlis Skrastiņš - Arvīds Reķis, Grigorijs Panteļejevs - Aigars Cipruss - Mārtiņš Cipulis. 2. maiņa: Sandis Ozoliņš - Atvars Tribuncovs, Aleksandrs Ņiživijs - Aleksandrs Semjonovs - Leonīds Tambijevs. 3. maiņa: Rodrigo Laviņš - Krišjānis Rēdlihs, Herberts Vasiļjevs - Ģirts Ankipāns - Vladimirs Mamonovs. 4. maiņa: Georgijs Pujacs - Agris Saviels, Miķelis Rēdlihs - Armands Bērziņš - Māris Ziediņš.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu