VEF Rīga: Runāsim ar Latvijas labākajiem spēlētājiem (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Basketbola kluba ''VEF Rīga'' valde ir izvērtējusi aizvadīto 2009./2010.gada sezonu un izvirzījusi galvenās vadlīnijas kluba nākamajai sezonai. Klubs gatavs runāt ar gandrīz visiem Latvijas labākajiem spēlētājiem, bet jaunā galvenā trenera vārdu iecerēts nosaukt jau līdz 23. jūnijam, TVNET informēja klubā.

Pērno gadu VEF vērtē kā atspēriena punktu, klubs turpinās sevi pierādīt kā VTB Vienotajā līgā, tā Eiropas kausā. Tāpat ''VEF'' vēl aktīvāk strādās ar jaunatni, izveidojot junioru komandu.

''Ja izvirzītie mērķi nav izpildīti, nevaram būt gandarīti, taču vienlaikus vairākas pozitīvas tendences apliecina kluba izvēlētās darbības perspektīvu ilgtermiņā,'' teikts kluba oficiālajā paziņojumā.

Sezonā bija gan kāpumi, gan kritumi. Komanda aizvadīja labas spēles pret spēcīgiem pretiniekiem gan VTB Vienotajā līgā, gan FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā, kā arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālā, uzvarot ''Ventspili'' un iekļūstot finālā. Spēlētāji ieguva rūdījumu augsta līmeņa atbildīgās spēlēs, vairojot savu pieredzi, meistarību un pārliecību.

Tāpat ''VEF Rīga'' šajā sezonā, kad kluba galvenā trenera pienākumus pārņēma Nikolajs Mazurs, apliecināja savu ieguldījumu ne tikai basketbolistos, bet arī treneros - līdzšinējā kopdarbā ir izaudzis jauns, talantīgs un ambiciozs speciālists. N.Mazura paveikto LBL izslēgšanas spēlēs valde vērtē atzinīgi.

Nākamajai 2010./2011.gada sezonai ''VEF Rīga'' valde kā prioritāru ir izvirzījusi kluba dalību VTB Vienotās basketbola līgas čempionātā un Eiropas kausos, tādējādi vēlreiz nostiprinot jau iepriekš deklarēto mērķi par VEF kā Latvijas augstākā līmeņa komandu ar mērķi ilgtermiņā iekļūt starp Eiropas labākajām. Tāpat klubs jau apstiprinājis savu dalību arī Baltijas Basketbola līgas Elites divīzijā.

Turpinot darbu jaunatnes, jauno basketbolistu sagatavošanā, kluba valde pieņēmusi arī lēmumu par ''VEF Juniors'' komandas izveidi, tajā apvienojot visus labākos Latvijas jaunos spēlētājus. Kā VEF vienmēr uzsvēris, sekmīga jauno basketbolistu izaugsme ir stabils pamats panākumiem augsto sasniegumu sportā gan klubu, gan valstsvienības līmenī. ''VEF Juniors'' pārstāvēs VEF Latvijas Basketbola līgas 1.divīzijā.

Kā informēja kluba viceprezidents Valdis Valters, patlaban notiek ļoti aktīvs darbs ar potenciālajiem nākamās sezonas spēlētājiem un treneriem. VEF redzeslokā ir labākie Latvijas spēlētāji. Tāpat notiek sarunas ar galvenā trenera amata kandidātiem, zināms, ka šo darbu veiks ārzemju speciālists ar nopietnu pieredzi, lielām ambīcijām un perspektīvu kluba attīstības ilgtermiņa plānu. Lēmumu par galveno treneri klubs iecerējis pieņemt līdz 23.jūnijam.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu