''Barons'' izvirzās priekšā LBL finālsērijā (10)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas finālsērijā otro uzvaru sestdien savā laukumā izcīnīja ''Barons'' vienība, kas ar 82:75 pieveica Rīgas VEF. Ar to sērijā līdz četrām uzvarām 2-1 priekšā izvirzījās ''Barons'' komanda.

Mača pirmajās minūtēs ritēja līdzīga cīņa, bet pirmās ceturtdaļas vidū "VEF Rīga" izdevās neliels izrāviens, kas ļāva iegūt septiņu punktu pārsvaru. Spēles turpinājumā "Barons" rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (17:18), taču pirmās ceturtdaļas galotni sekmīgāk nospēlēja "VEF Rīga", atjaunojot septiņu punktu pārsvaru - 26:19.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Barons" veica izrāvienu 11:4 un pretinieku pārsvaru samazināja līdz 30:32, tomēr tuvāk laukuma saimnieki netika. Atlikušajā šīs desmitminūtes laikā "VEF Rīga" visu laiku saglabāja vadību un lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 45:39 viesu labā.

Trešajā ceturtdaļā lielāko tās laiku iniciatīva piederēja "VEF Rīga" komandai, kas droši turējās 3-5 punktu attālumā no pretiniekiem, taču viss mainījās nepilnu minūti pirms trešās ceturtdaļas beigām, kad Helmanis realizēja trīspunktu metienu un un "Baronu" pirmo reizi šajā spēlē izvirzīja vadībā ar 60:58.

Atlikušajā šīs ceturtdaļas laikā laukuma saimnieki saglabāja vadību ar nelielu pārsvaru un pirms pēdējām desmit minūtēm "Barons" bija vadībā ar 62:61.

Mača pēdējā ceturtdaļā "Barons" vienība savu pārsvaru palielināja līdz astoņiem punktiem, kas tai bija lielākais šajā mačā, taču "VEF Rīga" nepadevās un kopējiem spēkiem to samazināja līdz četriem punktiem, kad spēlēt bija atlikusi vēl pusotra minūte.

Tomēr pašā mača galotnē sekmīgāk nospēlēja "Barona" basketbolisti, kuri kopējiem spēkiem pārsvaru palielināja līdz deviņiem punktiem, kas tika nosargāts arī līdz māca beigām.

"Barons" - Rīgas VEF 82:75 (19:26, 20:19, 23:16, 20:14)

Atlēkušās bumbas: 52 - 31

Uzvarētāju rindās lielisku spēli aizvadīja Oricevejinmi Efedžuku, kurš guva 21 punktu un savāca 11 atlēkušās bumbas, ar 19 punktiem un 8 atlēkušajām bumbām izcēlās Uvis Helmanis, bet 13 punktus pievienoja Ivars Timermanis.

Tikmēr VEF vienībā par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Sandis Valters, gūstot 23 punktus. Vēl 15 punkti Tadža Makuloga kontā.

Nākamā spēle līdz četrām uzvarām risināsies 18. maijā.

Kā zināms, pusfinālā Rīgas VEF ar 3-2 pieveica 2009. gada Latvijas čempionvienību BK ''Ventspils'', bet ''Barons'' ar 3-0 uzvarēja BK ''Valmiera''.

Regulārajā sezonā komandas bija tikušās divreiz un abas reizes triumfēja "Barona" basketbolisti.

Savukārt pirmajā finālspēlē Rīgas VEF uzvarēja ar rezultātu 90:82. Bet otrajā ar 73:70 pārāki bija "Barons".

Atgādinām, ka veselības problēmu dēļ galvenā trenera amatu atstājis VEF treneris Valdis Valters. Tāpat rīdzinieku rindas savainojuma dēļ pametis Jaunzēlandes izlases centra spēlētājs Kreigs Bredšovs.

Sērijā par bronzas medaļām ''Ventspils'' ar 3-0 pārliecinoši pieveica ''Valmieru''.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu