Krievija PČ grupu kārtu noslēdz ar uzvaru pār Baltkrieviju (15)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pašreizējie čempioni Krievijas hokejisti pasaules čempionāta (PČ) grupu kārtu piektdien Ķelnē noslēdza ar uzvaru 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) pār Baltkrieviju, gūstot trešo panākumu trijās spēlēs. Savukārt Norvēģija ar 5:1 pārspēja Franciju, lai gan mača gaitā atradās iedzinējos ar 0:1. Tādējādi kļuva zināmi visi Latvijas hokeja izlases pretinieki otrajā grupu kārtā.

Līdz otrās trešdaļas otrajai pusei Sergejs Mozjakins, Aleksandrs Ovečkins un Artjoms Aņisimovs nodrošināja Krievijai 3:0 pārsvaru, bet pēdējā periodā Baltkrievijai prestiža vārtus guva Aleksejs Kaļužnijs.

Krievija A grupas turnīru noslēdza 1. vietā, savukārt pārējās divas komandas, kas turpinās cīņu par vietu ceturtdaļfinālā, kļūs zināmas pēc dienas otrās spēles, kurā Kazahstāna tiksies ar slovākiem. Kazahstānai nespējot gūt uzvaru pamatlaikā, tai nebūs izredžu tikt augstāk par pēdējo vietu grupā.

A grupa

Krievija - Baltkrievija 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Vārtus guva: Sergejs Mozjakins, Aleksandrs Ovečkins, Artjoms Aņisimovs - Aleksejs Kaļužnijs

Metieni uz vārtiem: 38-20

Soda minūtes: 6-8

Vārtsargi: Semjons Varlamovs - Andrejs Mezins

Latviju otrās kārtas grupu turnīrā gaida cīņas ar Zviedriju, Čehiju un Norvēģiju, kas ar uzvaru 5:1 izslēdza no pretendentu loka Francijas valstsvienību. Taču pretinieku secība Latvijas izlases nākamajās spēlēs kļūs zināma tikai pēc pēdējās spēles C grupā, kur vēlāk ceturtdien jātiekas pašreizējai līderei Zviedrijai un Čehijai.

C grupa

Francija - Norvēģija 1:5 (1:0, 0:1, 0:4)

Vārtus guva: Stefans Dakosta - Peters Lorencens, Matss Cukarello-Asens, Anderss Bastiansens, Patriks Toresens, Matiss Olimbs

Metieni pa vārtiem: 27 - 40

Soda minūtes: 36 - 56

Vārtsargi: Fabriss Lanrī - Pals Grotness

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu