''Barons'' pārspēj VEF un izlīdzina finālsēriju (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas finālsērijas otrajā spēlē "Barons" pretinieku laukumā ar 73:70 uzvarēja VEF Rīga basketbolistus, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot neizšķirtu 1-1.

Pirmajā ceturdaļā ''Barons'' basketbolisti izkārtoja sev vairākus brīvus metienus no dažādām pozīcijām, kas, uzbrūkot ar labu precizitāti, ļāva izvirzīties vadībā ar 24:15.

Otro desmit minūšu sākumā VEF ar agresīvu spēli aizsardzībā un sekmīgu darbību uzbrukumā veica izrāvienu 5:0, tādējādi viesu treneris Edgars Teteris bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu. Arī pēc tā laukuma saimnieki piespieda pretiniekus kļūdīties, kā arī izcīnīja vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā un pārņēma vadību - 28:24.

Līdz pārtraukumam abām komandām punktu gūšana sagādāja grūtības, tādēļ likumsakarīgi, ka pirms otrā puslaika rezultāts bija neizšķirts 35:35. Otrajā ceturtdaļā ''Barons'' basketbolisti no spēles guva tikai divus punktus, bet pārējie tika gūti no soda metienu līnijas.

Pēc pārtraukuma komandas veica vairākus nelielus izrāvienus, taču ievērojamu pārsvaru nevienai no vienībām neizdevās iegūt un pirms izšķirošās ceturtdaļas Nikolaja Mazura vadītajai vienībai bija +1 (52:51).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā vairākiem spēlētājiem problēmas sagādāja piezīmju norma, taču spēles gaitu tas būtiski nemainīja un pēc nospēlētām četrām minūtēm rezultāts bija 60:60.

Nedaudz mazāk kā vienu minūti līdz pamatlaika beigām pēc diviem precīziem Ivara Timermaņa soda metieniem ''Barons'' izvirzījās vadībā ar 70:66. Bet 24 sekundes pirms finālsvilpes VEF bija pietuvojušies līdz -3 (68:71).

Mača izskaņā mājiniekiem bija iespējas panāk vismaz neizšķirtu, taču Sanda Valtera metiens līdz ar mača beigu signālu bija nesekmīgs - 70:73.

Rīgas VEF  - "Barons" 70:73

Atlēkušās bumbas: 42-26

Soda metieni: 18/34 pret 19/23

Uzvarētājiem 25 punktus guva jamaikiešu leģionārs Oricevejinmi Efedžuku, bet Ivara Timermaņa kontā 12 punkti. Zaudētājiem ar 16 punktiem izcēlās Ingus Bankevics, savukārt Ivans Ņeļubovs pievienoja 14 punktus.

Nākamā spēle līdz četrām uzvarām risināsies ''Daugavas sporta namā'' 17. maijā.

Regulārajā sezonā komandas bija tikušās divreiz un abas reizes triumfēja "Barona" basketbolisti. Bet pirmajā finālspēlē Rīgas VEF uzvarēja ar rezultātu 90:82.

Kā zināms, pusfinālā Rīgas VEF ar 3-2 pieveica 2009. gada Latvijas čempionvienību BK ''Ventspils'', bet ''Barons'' ar 3-0 uzvarēja BK ''Valmiera''.

Atgādinām, ka veselības problēmu dēļ galvenā trenera amatu atstājis VEF treneris Valdis Valters. Tāpat rīdzinieku rindas savainojuma dēļ pametis Jaunzēlandes izlases centra spēlētājs Kreigs Bredšovs.

Sērijā par bronzas medaļām līdz trijām uzvarām ''Ventspils'' ar 2-0 atrodas priekšā ''Valmieras'' vienībai.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu