LDz arī nākamajā sezonā plāno atbalstīt Rīgas "Dinamo" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) arī nākamajā sezonā plāno atbalstīt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Rīgas "Dinamo", intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" norāda LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

"Kopumā par esošo sadarbību man nav iemesla sūdzēties, un noteikti domāsim par to, kā turpināt sadarbību arī nākamajā sezonā," uzsver Magonis. "Vai summas palielināsies? Domāju, ka ne. Mūsu ieguldījums varētu palikt esošajā apjomā."

Magonis atzina, ka Rīgas "Dinamo" atbalstīšana būs prioritāte. "Ja LDz iespējas atbalstīt sportu ies mazumā, tad mēs varēsim atteikt citiem sporta veidiem. "Dinamo" produkts ir tik labs, ka mēs to nedrīkstam pazaudēt."

"Nav slikti, ka "Dinamo" tiek atbalstīts ar Krievijas naudu, taču arī tā vienā brīdī var pārtraukt ieplūst kluba kasē. Tieši tāpēc mums pamazām jāsāk gatavoties pašiem uzņemties komanda uzturēšanu, un, lai būtu tā, ka LDz ir kā piemērs pārējiem lielajiem Latvijas uzņēmumiem. "Dinamo" jāpaliek jebkuros apstākļos," teica Magonis.

Tomēr Magonis atzina, ka LDz vienatnē nevarētu uzturēt komandu. "Vienatnē mēs nevaram pacelt šo smagumu. Pat ja netiktu maksātas dividendes, mēs nespētu vienatnē uzturēt "Dinamo"."

"Nevar teikt, ka naudu dalām pa labi un pa kreisi. Mūsu politika sporta atbalstīšanā ir izvērsta un cenšamies atbalstīt pēc iespējas vairāk un dažādus sporta veidus. Vēsturiski jau daudzus gadus esam atbalstījuši Daugavpils "Latgales" hokeja komandu. Kāpēc? Pavisam vienkārši, jo Daugavpils mums ir ļoti liels centrs un plus vēl Latgalē ir Rēzekne. Šajās pilsētās strādā ceturtā daļa no mūsu darbiniekiem. Cilvēkiem ir svarīgi, lai šajā reģionā būtu šāda komanda," skaidro Magonis.

Viņam ir aptuvena nojausma, cik kurš "Dinamo" spēlētājs saņem, tāpēc LDz valdes priekšsēdētājs seko līdzi, kāda ir hokejistu atdeve laukumā.

"Kā jebkurā komandā, arī "Dinamo" daži ir pārvērtēti, bet daži nenovērtēti. Tikpat labi nākamajā sezonā viss var apgriezties otrādi. Tie, kuri šogad nav adekvāti novērtēti, nākamajā gadā saņems atbilstošu atalgojumu un pēkšņi vairs nespēlēs tik labi. Jārēķinās ar to, ka mums nav daudz hokejistu. Kluba akcionāri labi saprot, ka nebūsim pirmajās vietās, iztiekot vienīgi ar saviem spēlētājiem," atzina Magonis.

Kluba vadība nav izvirzījusi pašmērķi sapirkt ārzemniekus un par katru cenu izcīnīt Gagarina kausu. Darbs notiek atbilstoši esošajai situācijai, un galvenā prioritāte ir vismaz trīs maiņas ar vietējiem spēlētājiem. "Lai kāds būtu rezultāts, pirmajā vietā jābūt savējiem," piebilda Magonis.

Magonis atzina, ka arī "Dinamo" komandā prasās pēc sakārtotības. "Man šķiet, ka "Dinamo" ir vairāk prestiža projekts, nevis biznesa projekts. Būtu taču loģiski, ja "Dinamo" būtu rezervju skola, kas gatavotu lielajai komandai jaunos spēlētājus, taču tā nav."

Jau ziņots, ka "Dinamo" komanda aizvadīja ļoti sekmīgu Gagarina kausa izcīņas turnīru. Pirmajā kārtā Latvijas klubs ar 3-1 pārspēja regulārās sezonas Rietumu konferences spēcīgāko vienību Sanktpēterburgas SKA, bet pusfinālā ar 1-4 līdzīgā cīņā piekāpās Balašihas MVD vienībai, ko vada Latvijas izlases treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Pēdējos divus zaudējumus "Dinamo" komanda turklāt piedzīvoja tikai otrajos pagarinājumos.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu