Līdumas cerības paliek otrajā šaušanā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pasaules kausa izcīņas astotajā (priekšpēdējā) posmā Norvēģijas pilsētā Holmenkollenē biatlona sprinta (7,5 km) sacensībās sievietēm triumfēja Vācijas sportiste Simone Hausvalde. Latvijas komandas līdere Madara Līduma finišēja 63. pozīcijā, nekvalificējoties iedzīšanas sacensībām.

Līduma pēc pirmās šaušanas bija starp līderēm, tomēr saglabāt cerības pacīnīties par augstu vietu izgaisa otrajā ugunslīnijā, kur pieļāva četras kļūdas (stāvus), kas finišā deva 63. vietu. Līderei viņa zaudēja divas minūtes un 52,5 sekundes.

Gerda Krūmiņa nenogāza vienu mērķi, bet lēnais solis trasē (+3:35,4 sekundes) neļāva pakāpties augstāk par 71. vietu. Savukārt Žanna Juškāne katrā šautuvē kļūdījās divreiz un no vācietes atpalika par četrām minūtēm un 51,7 sekundi - 87. vieta.

Sudraba medaļu, šaujot bez kļūdām, izcīnīja Baltkrievijas sportiste Darja Domračova, kura Hausvaldei piekāpās par 4,9 sekundēm, bet bronzas godalgu ieguva zviedriete Anna Karīna Olofsone-Zideka (+14,4). Viņa tāpat kā uzvarētāja sašāva visus 10 mērķus.

Kopumā startēja 89 sportistes.

Vēl šodien plkst. 15.15 sprinta distancē (10 km) trasē dosies kungi, kur Latviju pārstāvēs komandas līderis Ilmārs Bricis, Edgars Piksons un Kristapas Lībietis.

Sestdien paredzētas iedzīšanas sacensības, bet PK priekšpēdējais posms svētdien noslēgsies ar masu startu. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu