Video "Daugavpils" saglabā trešo vietu; Stīvensons ar skaistiem vārtiem izrauj tukumniekiem uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
"Daugavpils" futbolisti
"Daugavpils" futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

"Daugavpils" komanda otrdien izcīnīja uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 11. kārtas spēlē un saglabāja trešo vietu turnīra tabulā, savukārt citā spēlē Žedī Stīvensons kompensācijas laikā ar akrobātisku sitienu izrāva "Tukums 2000"/"Telms" vienībai uzvaru.

Daugavpilieši viesos Liepājā ar rezultātu 3:1 (3:0) uzvarēja debitanti "Grobiņa"/LFS.

Pēc uzvaras latgalieši 11.kārtu noslēgs trešajā pozīcijā, punktu priekšā "Valmierai", kas gan, iespējams, zaudēs trīs punktus par nenokārtotām parādsaistībām, tādējādi nākamās sekotājas no "Daugavpils" atpaliks vairāk nekā par vienas uzvaras tiesu.

"Daugavpils" labā divus vārtus guva Abduls Traore un vienus pievienoja Aleksejs Golijanins, bet pretiniekiem izcēlās Roberts Meļķis.

Daugavpilieši vadībā izvirzījās 26.minūtē, kad pēc teicamas saspēles bumbu vārtos raidīja Traore. Sešas minūtes vēlāk viesi trāpīja ar bumbu pa vārtu stabu un ar atkārtotu iespēju Golijanins panāca 2:0, bet 36.minūtē pēc centrējuma soda laukumā precīzi ar galvu sita Traore.

Grobiņas komanda pretinieku pārsvaru samazināja 60.minūtē, kad burzmā soda laukumā nekļūdīgu sitienu izdarīja Meļķis, kurš pārtrauca viesu vārtsarga Frenka Dāvida Orola trīs spēļu "sauso" sēriju.

Citā 11. kārtas spēlē "Tukums 2000"/"Telms" mājās ar 2:1 (1:0) pārspēja "Jelgavu".

Tukumniekiem vārtus guva Kenrojs Kempbels un Žedī Stīvensons, bet jelgavniekiem - Rihards Bečers.

"Tukums 2000"/"Telms" priekšā izvirzījās pirmā puslaika vidū, kad 23. minūtē pēc komandas kapteiņa Kaspara Anmaņa piespēles precīzu sitienu aiz soda laukuma robežas izpildīja Kempbels. 1:1 jelgavnieki panāca otrā puslaika sākumā, 48. minūtē vārtsarga nenofiksēto bumbu tīklā sitot Bečeram.

Nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Kempbela sitiena bumba trāpīja pa vārtu stabu. Nedaudz vēlāk bumbu vārtos ieraidīja jelgavnieki, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

Kompensācijas laika pirmajā minūtē pēc Maruāna Mihubī centrējuma Stīvensons akrobātiskā lēcienā no pāris metriem sita bumbu vārtos un izrāva mājiniekiem uzvaru.

Svētdien "Valmieras" komanda, spītējot kluba problēmām, mājās ar rezultātu 2:0 pārspēja RFS un otro reizi sezonā uzvarēja pašreizējo čempioni, bet "Riga" ar 2:1 bija pārāka pār "Audu". Pirmdien "Liepāja" savā laukumā ar 1:2 zaudēja "Metta".

Pēc 11 kārtām RFS ir 25 punkti, "Riga" komandai - 24, "Daugavpilij" - 21 un "Valmierai" - 20. Tālāk ar 17 punktiem ir "Tukums 2000"/"Telms", 14 punktus guvusi "Auda", 11 punkti ir "Metta" futbolistiem, bet pa astoņiem punktiem ir "Jelgava", "Grobiņa"/LFS un "Liepāja" klubiem.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu