Semeņistaja nepārvar Romas "WTA 1000" turnīra kvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja
Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otrdien Itālijā piedzīvoja zaudējumu Romas "WTA 1000" sērijas turnīra kvalifikācijas sacensību otrajā kārtā.

Izšķirošajā mačā par iekļūšanu pamatturnīrā Semeņistaja (WTA 122.) ar 3-6, 4-6 piekāpās Rebekai Šramkovai no Slovākijas, kura WTA rangā atrodas divas pozīcijas augstāk - 120.vietā.

Semeņistaja maču uzsāka ar uzvarētu geimu pie pretinieces serves, taču pirmā seta turpinājumā trīs reizes pēc kārtas nespēja uzvarēt savas serves geimos, nonākot iedzinējos ar 1-5. Vienu reizi Latvijas tenisiste vēl izmantoja "breika" iespēju, tomēr setu ar 6-3 uzvarēja Šramkova.

Otro setu Semeņistaja sāka ar zaudētu savas serves geimu, bet turpinājumā no 1-3 panāca 3-3. Pēc brīža abas tenisistes atkal zaudēja savas serves geimos, rezultātam kļūstot 4-4, tomēr seta izskaņā Semeņistaja atkal nenoturēja servi, nonāca iedzinējos ar 4-5 un slovākiete desmitajā geimā pielika punktu mačam - 6-4.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā Semeņistaja ar 4-6, 6-0, 7-5 pieveica spānieti Jesiku Maneiro (WTA 89.), kura kvalifikācijā bija izsēta ar 14.numuru, bet Šramkova ar 6-2, 6-3 apspēlēja kvalifikācijā ar desmito numuru izlikto britu sportisti Herietu Dārtu (WTA 85.).

Par kvalifikācijas otrās kārtas sasniegšanu Semeņistaja nopelnīja 20 pasaules ranga punktus.

Romas turnīra pamatsacensībās piedalīsies arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura pasaules rangā ieņem desmito vietu un turnīrā izsēta ar devīto numuru. Viņa no pirmās kārtas sacensībām ir atbrīvota.

Sacensības notiek māla seguma laukumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu