Kanādas hokeja izlase nosargā uzvaru pret Slovākiju (13)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Kanādas hokeja izlase piektdien dramatiskā galotnē nosargāja uzvaru ar 3:2 pusfināla spēlē pret Slovākiju, un Vankūveras olimpisko spēļu finālā tiksies ar ASV hokejistiem, informē organizatori.

Kanādieši pirmajā periodā pēc Patrika Marlo un Brendena Morova metieniem izvirzījās vadībā ar 2:0, bet otrajā trešdaļā pārsvaru vēl palielināja Raiens Geclafs, gūstot vārtus skaitliskajā vairākumā.

Tomēr pēdējā periodā mājinieki nespēja izvairīties no mierīgas spēles galotnes. 52. minūtē Ļubomīrs Višņovskis iemeta slovāku pirmos vārtus, bet 56. minūtē Mihals Handzušs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam. Pēdējās minūtēs slovākiem bija vairākas labas izdevības panākt neizšķirtu, beigās viņi nomainīja vārtsargu Jaroslavu Halāku pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr rezultāts nemainījās, lai gan pāris sekundes pirms pamatlaika beigām Pavols Demitra aizmeta garām tukšam vārtu stūrim.

Finālā Kanāda spēlēs pret ASV, kas otrā pusfināla spēlē ar 6:1 sagrāva Somiju. Slovākijas un Somijas izlase sestdien cīnīsies par bronzas medaļām.

Kanādas un ASV fināls būs 2002. gada olimpisko spēļu fināla atkārtojums. Toreiz Soltleiksitijā ar 5:2 mājiniekus uzvarēja Kanāda, kas paši šoreiz būs laukuma saimnieku lomā.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu