Bobslejs: Maskalāna ekipāža pakāpjas uz 11.vietu (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vankūveras olimpisko spēļu sacensībās bobslejā četriniekiem pēc otrā brauciena vienīgā Latvijas ekipāža, kas piedalās sacensībās Edgars Maskalāns, Pāvels Tulubjevs, Raivis Broks un Mihails Arhipovs ieņem 11.vietu.

Pirmajā braucienā Maskalāna četrinieks uzrādīja 14.labāko laiku, bet otrajā apsteidza čeha Ivo Daņiļeviča ekipāžu, savukārt kritienus piedzīvoja Lielbritānijas sportists Džons Džeksons un amerikānis Džons Napīrs.

Maskalāns otrajā braucienā uzrādīja 11.labāko laiku.

Līderpozīcijā atrodas amerikāņa Stīvena Holkomba pilotētā ekipāža, kura abos braucienos sasniedza jaunus trases rekordus, otrajā vietā esošo kanādieša Lindona Raša četrinieku jau apsteidzot par 0,40 sekundēm.

Trešo vietu pašlaik ieņem vācieša Andrē Langes pilotētā ekipāža, kas atpaliek vēl par 0,04 sekundēm.

Maskalāns Holkomba ekipāžai pašlaik zaudē 1,27 sekundes.

Kopā pirmajos divos braucienos kritienus piedzīvoja sešas ekipāžas.

Jau ziņots, ka sacensībās bija plānojusi startēt arī šosezon Pasaules kausa kopvērtējumā otro vietu izcīnījusī Jāņa Miņina ekipāža, tomēr pēc trijās treniņbraucienu dienās piedzīvotiem diviem kritieniem Latvijas vadošā ekipāža no starta atteicās.

Iepriekš Miņins apendicīta operācijas dēļ nestartēja arī divnieku sacensībās.

Arī divnieku sacensībās Latviju pārstāvēja vienīgi Maskalāna ekipāža. Viņa stūmējs bija Daumants Dreiškens, kurš parasti stumj Miņina kamanas, un sportisti brauca ar Miņina bobu. Maskalāns/Dreiškens sacensībās izcīnīja augsto astoto vietu.

Jau iepriekš pēc kritienos gūtām traumām dalību no četrinieku sacensībām bija atsaukuši arī pa vienam Šveices, Austrālijas un Lihtenšteinas četriniekam. Savukārt Nīderlandes pilots Edvīns van Kalkers no starta atteicās, jo viņam pēc daudzajiem negadījumiem trasē zudusi pārliecība.

Sacensību trešais un ceturtais brauciens notiks sestdien. Trešo braucienu plānots uzsākt plkst.23 pēc Latvijas laika.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu