Kanāda ar Krieviju, visticamāk, tiksies jau ceturtdaļfinālā (29)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV hokeja izlase svētdien Vankūveras olimpiskajās spēlēs priekšsacīkšu A grupas pēdējā spēlē ar 5:3 uzvarēja Kanādu un ieguva pirmo vietu grupā, liedzot spēļu rīkotājiem uzreiz iekļūt ceturtdaļfinālā, kur tiem pretiniece varētu būt Krievija, kas kopējā tabulā klasificēta trešajā vietā.

Kanādas izlase priekšsacīkstēs tiek klasificēta sestajā vietā, kas nozīmē, ka tās pretiniece cīņā par vietu ceturtdaļfinālā otrdien būs Vācija. Slovākija spēlēs ar Norvēģiju, bet Šveice ar Baltkrieviju. Latvijas izlases pretiniece vēl nav zināma - tā būs otra sliktākā komanda no trīs grupu otro vietu ieguvējām.

Taču saskaņā ar spēļu kārtību, Kanādas un Vācijas spēles uzvarētājiem ceturtdaļfinālā ir jāspēlē ar kopējā tabulā trešo komandu, kas ir Krievija. ASV uzvarēja A grupā ar 9 punktiem, atlikušajā C grupas spēlē vai nu Zviedrija vai Somija, kas uzvarēs šajā grupā, noteikti iegūs 9 vai 8 punktus, kas būs vairāk nekā Krievijai ar 7 punktiem.

Jau 41. sekundē Braiens Rafaļskis pirmo reizi pārspēja kanādiešu vārtsargu Martinu Brodēru, taču Ēriks Stāls atjaunoja lidzvaru, bet līdz pirma perioda beigām vēlreiz izcēlās Rafaļskis. Otrajā trešdaļā Denijs Hītlijs un Kriss Drūrijs vēlreiz apmainījās vārtu guvumiem. Trešajā periodā Džemijs Langenbruners, realizējot skaitlisko vairākumu, panāca jau 4:2 ASV izlases labā.

Sidnijs Krosbijs trīs minūtes un deviņas sekundes pirms pmatlaika beigām arī realizēja skaitlisko vairākumu un guva trešos vārtus Kanādas labā - 3:4. Taču arī tas vēl nebija viss, jo kanādieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet Raiens Keslers 45 sekundes pirms spēles beigām raidīja ripu tukšos vārtos.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē B grupā Krievija ar 4:2 uzvarēja Čehiju B grups spēlē.

Olimpiskās ziņas tapušas sadarbībā ar a/s "Aldaris"


Komentāri (29)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu