Vankūveras Olimpisko spēļu pelnošākie sportisti (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tuvojoties Olimpiskajām spēlēm, ir apkopoti dati par pelnošākajiem sportistiem, kuri startēs tieši Vankūverā. Dalītu pirmo vietu ar daiļslidotāju Kim Ju-Na šajā sarakstā ieņem snovbordists Šons Vaits, kurš 2009. gadā nopelnījis 7,5 miljonus ASV dolāru. Jāmin, ka šajā pētījumā nav ņemti vērā dati par hokejistiem.

Pagājušā gada februārī enerģijas dzērienu kompānija ''Red Bull'' izveidoja ASV snovbordistam Vaitam pusmiljonu ASV dolāru vērtu rampu, kurā viņš trenējās un izdomāja ļoti bīstamu triku. Šis triks palīdzēja Vaitam uzvarēt Ziemas X spēlēs, par ko viņš nopelnīja 40 000 ASV dolāru lielu naudas balvu.

Tomēr salīdzinājumā ar sponsoru līgumiem šī summa ir niecīga. Pagājušā gadā 23 gadus vecais sportists nopelnīja 7,5 miljonus ASV dolāru, kas padara viņu par vienu no pelnošākajiem atlētiem, kas piedalīsies Vankūveras Olimpiskajās spēlēs.

Pelnošākā atlēta godu Vaits dala ar Dienvidkorejas daiļslidotāju Kim Ju-Na, kura par uzvarām dažādās sacensībās nopelnījusi 150 000 ASV dolāru, taču, pateicoties sponsoru dāsnumam, 19 gadus vecā sportiste nopelnījusi tikpat, cik Vaits, - 7,5 miljonus dolāru.

3.vietā pelnošāko atlētu sarakstā atrodas kalnu slēpotāja Lindseja Vona ar 2,5 miljoniem ASV dolāru, savukārt ceturto vietu ieņem pazīstamais kalnu slēpotājs Bode Millers, kurš 2009. gadā, pateicoties līgumiem ar sponsoriem, nopelnīja 1,3 miljonus ASV dolāru, ziņo sports.yahoo.com.

Minētie sportisti ir tipiski olimpiskie atlēti, kuru ienākumi atkarīgi no balvu fondiem, sponsoriem un federāciju devīguma. Tas nozīmē, ka ekonomiskā krīze padarījusi grūtāku uzdevumu zelta medaļu pārvērst reālā naudā, jo ziemas sporta veidi tomēr nav tik populāri kā vasaras. Tādēļ vairākiem Olimpisko spēļu dalībniekiem gatavošanās spēlēm notika pieticīgākos apstākļos nekā ierasts, jo vairāki sponsori lauza līgumus ar atlētiem vai samazināja finansējumu.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu