Apdraudēta Vasina dalība Vankūveras olimpiskajās spēlēs (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nopietni apdraudēta Latvijas snovbordista Toma Vasina dalība februārī gaidāmajās Vankūveras olimpiskajās spēlēs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vasina dalība Olimpiādē tika apstiprināta tikai šonedēļ, bet jau dažas dienas pēc tam Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) lūgusi Latvijai atteikties no snovbordista kvotas.

Šo informāciju apstiprināja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Āķe-Vīksne un Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) ģenerālsekretārs Agris Raugulis, tomēr neviens no viņiem situāciju daudz sīkāk nevarēja izskaidrot.

"Pēc kvalifikācijas noteikumiem, lai iekļūtu Olimpiādē, ir jāizpilda vairāki punkti. Viņi pamatojas, ka Toms vienu punktu nav izpildījis, bet tad rodas jautājums, kāpēc mums šī kvota tika piešķirta," teica Raugulis, atzīstot, ka jautājuma risināšana tagad ir LOK rokās.

Āķe-Vīksne pastāstīja, ka pilna skaidrība šajā jautājumā būs otrdien, kad Vankūverā notiks dalībvalstu pārstāvju sanāksme. "Mēs iesniegsim dalībnieku sarakstu un tikai tad redzēsim, vai tas tiks pieņemts vai nē."

Jau ziņots, ka Vasina dalība Vankūveras olimpiskajās spēlēs tika apstiprināta otrdien, pāris stundas pēc LOK Izpildkomitejas sēdes, kurā tika nosaukts Latvijas sastāvs. Pirms tam viņš kandidātu sarakstā bija otrais "aiz svītras", un Latvijas pusei bija jācer, ka divas valstis nevēlēsies izmantot pilnībā savas kvotas.

Vasins kļuva par Latvijas delegācijas 59.sportistu, kas līdz ar to delegāciju padara par visu laiku lielāko gan ziemas, gan vasaras Olimpiāžu vēsturē.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu