Spānijas čempionāta futbolisti draud ar streiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Spānijas futbola čempionāta spēlētāji draud ar streiku saistībā ar turnīra rīkotāju lēmumu aizvadīt mačus ASV.

"La Liga" vienojusies ar ASV mediju kompāniju "Relevent Sports" par 15 gadu līgumu, kas paredz vienreiz sezonā aizvadīt Spānijas čempionāta spēli otrpus okeānam.

Tiesa, šādam plānam uzreiz uzbruka Spānijas Profesionālo futbolistu savienība (AFE), jo "La Liga" šāda lēmuma pieņemšanai nebija konsultējusies ar spēlētājiem.

Trešdien tikšanos aizvadīja Spānijas čempionāta komandu kapteiņi, kuri apstiprināja savu nepatiku pret šo lēmumu.

"Mēs esam noguruši no šiem vienpusējiem lēmumiem, kas tiešā veidā ietekmē futbolistus," pauda AFE prezidents Davids Aganso.

AFE norāda, ka šāds "La Liga" lēmums balstīts tikai uz naudu un biznesu.

Pagaidām "La Liga" nevar apstiprināt, kuras komandas piedalīsies šosezon plānotajā mačā ASV, kā arī nevar nosaukt precīzu laiku un vietu. Neoficiāli izskanējis, ka šis mačs varētu būt starp principiālajiem pretiniekiem Madrides "Real" un "Barcelona" vai arī vismaz ar vienas šīs vienības dalību.

Aganso atklāja, ka AFE septembrī plāno tikties ar Spānijas čempionāta vadību, lai pierunātu to atteikties no šādiem plāniem.

"Ja tas nenotiks, septembra beigās vai oktobra sākumā mums būs jāsāk rīkoties," kaujinieciski noskaņots bija AFE prezidents, norādot, ka organizācija ir gatava cīnīties līdz pat galam, un nenoliedzot streika iespējamību.

"Relevent Sports" kompānija radījusi Starptautisko Čempionu kausu. Tas pirmssezonā vadošajiem Eiropas klubiem ir viens no galvenajiem sagatavošanās posmiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu