Kornē saņem brīdinājumu par krekla pārvilkšanu "US Open" mača laikā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Francijas tenisiste Alizē Kornē saņēmusi brīdinājumu par krekla pārvilkšanu ASV atklātā čempionāta "US Open") spēles laikā.

Kornē, kura WTA rangā ieņem 31.vietu, otrdien pirmās kārtas spēlē ASV atklātajā čempionātā ar 6-4, 3-6, 2-6 piekāpās 82.vietā esošajai zviedrietei Juhanai Lāšonei.

Spēles starplaikā starp otro un trešo Kornē uzvilka jaunu kreklu, bet, dodoties kortā, pamanīja, ka to ir uzvilkusi uz otru pusi. Francūziete neapjuka un turpat laukumā kļūdu laboja, kreklu uzvelkot uz pareizo pusi. Kornē mugurā bija sporta krūšturis, taču tiesnesis sportisti vienalga brīdināja par šādu rīcību, izraisot tenisistes un publikas neizpratni.

Pēc cīņas Kornē atzina, ka tiesneša lēmums viņu nav izsitis no sliedēm, savukārt sabiedrībā šis atgadījums izsauca sašutumu, tiesneša rīcību nodēvējot par seksismu.

ASV atklātā čempionāta noteikumi paredz, ka tenisisti drēbes drīkst pārvilkt laukuma malā uz saviem krēsliem, nevis atrodoties laukumā.

Turnīra rīkotāji Kornē brīdināja par šādu darbību, taču nepiešķīra nekādus citus sodus, vēlāk arī atvainojoties. Rīkotāji arī piebilda, ka spēlētājas, ja vien vēlas, šādas darbības var veikt speciālā kabīnē, kas atrodas netālu no katra korta.

Vīriešu tenisā kreklu pārvilkšana mača laikā notiek visai bieži, taču arī tur tam ir jānotiek laukuma malā, nevis tā iekšienē. Piemēram, šā paša turnīra vīriešu sacensībās gan titulētais Rodžers Federers, gan Novaks Džokovičs pārvilka kreklus, taču darīja to uz saviem krēsliem laukuma malā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu