Miris futbola trakulis Bests (4)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pēc slimības, ko izraisīja ilggadīgā atkarība no alkohola, piektdien miris leģendārais Lielbritānijas futbolists, bijušais Mančestras "United" spēlētājs Džordžs Bests.

59 gadus vecajam Bestam, kurš slimnīcā tika ievietots jau oktobra sākumā, dzīves lielāko daļu bija problēmas ar alkoholu. Pēc ilgstošas dzeršanas 2002. gadā viņam tika veikta aknu transplantācija.

Tagad pēc ievietošanas slimnīcā Bestam tika konstatēta iekšējā asiņošana, ko izraisīja kāda zarnu infekcija. Kā atklāja ārsti, vēlāk Bestam pārstāja darboties arī vairāki iekšēji orgāni.

"Pēc ilgas un drošsirdīgas cīņas Džordžs Bests nomira šo pēcpusdien Kromvela slimnīcas reanimācijas nodaļā," pie ārstniecības iestādes teica slimnīcas pārstāvis.

Džordža Besta piemiņu jau ir paspējuši iemūžināt grafiti meistari...
Džordža Besta piemiņu jau ir paspējuši iemūžināt grafiti meistari... Foto: AFI

Neilgi pēc Besta nāves pateicību visiem līdzjutējiem, kas bija līdzās pēdējās dienās, izplatīja viņa ģimene. "Vēlamies pateikties visiem, kas atbalstīja Džordžu šajā laikā. Mēs saņēmām tūkstošiem kartiņu un e-pastu, un tās mums palīdzēja," teikts paziņojumā. "Tāpat vēlamies pateikties medicīniskajam personālam, kas kļuva par draugiem un izdarīja visu, kas bija viņu spēkos, lai palīdzētu šajā grūtajā laikā."

Futbolista 87 gadus vecais tēvs pēc Besta nāves aicināja žurnālistus likt ģimeni mierā.

Besta aģents Fils Hjūdžs, kurš bija tuvs ģimenes draugs, teica, ka Bests tagad ir nokļuvis drošā vietā, "kur neviens viņu neievainos".

Uzreiz pēc Besta nāves pie Kromvela slimnīcas sāka pulcēties daudzi futbola fani, nosedzot ietvi ar puķēm un Mančestras "United" komandas šallēm.

Bests, kas tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem futbolistiem, profesionālā sportista karjeru beidza jau 26 gadu vecumā. 37 mačus Bests aizvadīja arī Ziemeļīrijas izlasē, bet slavenās "United" labā guva 136 vārtus.

15 gadu vecumā Bests sāka trenēties Mančestras "United" klubā, bet jau pēc diviem gadiem debitēja pirmajā komandā. Pēc Mančestras "United" vienībā aizvadītām vairākām sezonām 26 gadu vecumā Bests paziņoja par futbolista karjeras beigšanu, un kopš tā laika tā arī nespēja atgriezties savā iepriekšējā līmenī.

Jau pēc gada viņš uz īsu brīdi atgriezās Mančestras "United" rindās, taču jau 1974. gadā klubs ierakstīja Bestu pārdodamo spēlētāju sarakstā. Bests turpināja spēlēt zemāko līgu klubos, bet 1975. gadā Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA) piesprieda viņam diskvalifikāciju, kas jau nākamajā dienā tika atcelta.

1976. gadā viņš spēlēja dažādās ASV komandās, bet gadu vēlāk aizvadīja savu pēdējo maču Ziemeļīrijas izlases rindās. Līdz pat 1983.gadam Bests spēlēja dažādos mazpazīstamos klubos. Pēdējo maču viņš aizvadīja 37 gadu vecumā.

Lai tiktu galā ar alkoholismu, 34 gadu vecumā Bests sāka ārstēšanos, taču tā bija nesekmīga. 1984. gadā viņam tika piespriests 12 nedēļu liels cietumsods par braukšanu dzērumā un uzbrukumu policistam.

Futbolista karjeras spožākais mirklis Bestam bija 1968. gadā, kad Mančestras "United" izcīnīja Eiropas kausu, bet viņš pats tika atzīts par Eiropas gada labāko spēlētāju.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu