Prokopčuka: "Sapnis man teica priekšā, ka uzvarēšu" (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kas svētdien triumfēja prestižajā Ņujorkas maratonā, jau pirms sacensībām bijusi pārliecināta, ka tajās izdosies uzvarēt.

"Naktī pirms Ņujorkas nosapņoju to pašu, ko pirms Osakas," šodien pēc atgriešanās Latvijā žurnālistiem atklāja Prokopčuka, "tāpēc zināju, ka uzvarēšu."

"Jutos lieliski, dzīvespriecīga, gāju kā uz svētkiem," viņa piebilda.

Runājot par maratonu, Prokopčuka atklāja, ka apmēram 10 kilometrus pirms finiša sapratusi - var skriet ātrāk, jutusies labi. Tomēr tas nācis par sliktu, sākušas sāpēt aknas. "Tas mani nedaudz apstādināja," teica sportiste. "Kādu kilometru, pusotru es skrēju un runāju ar aknu: "Viss labi, viss labi." Ja sāpes nepierimtu, tad, protams, nekas neiznāktu."

Prokopčuka norādīja, ka viņas karjerā šis bija septītais nopietnais maratons. Viņa gan noliedza, ka turpmāk varētu skriet tikai maratonu, sportistes mērķis ir 10 000 metru distanci noskriet ātrāk par 31 minūti.

Pavasarī Prokopčuka plāno atkal skriet Osakas maratonā, kurā viņa triumfēja šā gada janvārī. Ir vēlme startēt arī prestižajā Londonas maratonā.

Svētdien Prokopčuka Ņujorkas maratona 42,195 kilometrus garo distanci veica divās stundās, 24 minūtēs un 41 sekundē, par 14 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju Suzanu Čepkemei no Kenijas.

Trešā palika Etiopijas skrējēja Derartu Tulu, kura Prokopčukai zaudēja 40 sekundes.

Šī uzvara ir nozīmīgākā Prokopčukas sportiskajā karjerā un viens no ievērojamākajiem panākumiem Latvijas vieglatlētikas vēsturē, ar ko sportisti apsveica arī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu