Abramovičs paliek ar čukčiem (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievu miljardieris Romāns Abramovičs, kuram pieder britu futbola klubs "Chelsea", atkārtoti ievēlēts uz pieciem gadiem par tālā Čukču autonomā apgabala gubernatoru, piektdien ziņo vietējie mediji.

Apgabala domes deputāti vienprātīgi nobalsoja par 38 gadus vecā Abramoviča atkārtotu ievēlēšanu, un viņš turpinās vadīt reģionu, kas atrodas Krievijas pašos Tālajos Austrumos un kuru no Aļaskas atdala Beringa jūras šaurums.

Krievijas valsts televīzija demonstrēja kadrus, kuros redzams, kā Abramovičs dod zvērestu, stājoties amatā, un apmeklē vietējo termoelektrostaciju, lai pārliecinātos, ka iedzīvotāju mājokļi šoziem saņems siltumu.

Savulaik izskanēja minējumi, ka Abramovičs, kuram pieder īpašumi Londonā un kur viņš pavada daudz laika, atstās Krieviju, it īpaši pēc tam, kad viņš pārdeva savu daļu naftas kompānijā "Sibneftj" gāzes monopolfirmai "Gazprom".

Tomēr viņa atkārtotā ievēlēšana bija gandrīz garantēta, jo viņa kandidatūru bija izvirzījis prezidents Vladimirs Putins.

Pēc amerikāņu žurnāla "Forbes" datiem, Abramovičs ir Krievijas bagātākais cilvēks. Viņš ieguldījis lielas naudas summas no saviem līdzekļiem jaunu māju celtniecībā un infrastruktūras attīstībā, kas ļāvis pārveidot šo savulaik nabadzībā slīgstošo reģionu.

"Romāns Abramovičs ir ļoti godīgs cilvēks. Viņš vēlas pabeigt Čukču autonomajā reģionā sāktās iniciatīvas," aģentūra "RIA Novosti" citē Krievijas prezidenta pilnvaroto pārstāvi Tālo Austrumu federālajā reģionā Konstantīnu Puļikovski.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu