Loebs arī nākamgad brauks ar "Citroen"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī abi "PSA Peugeot Citroen" koncernā ietilpstošie auto ražotāji pēc sezonas noslēguma teiks ardievas lielajam rallija sportam, divkārtējais WRC čempions Sebastjans Loebs bez darba nepaliks.

Acīmredzot "Citroen" nevēlas atteikties no kompānijas tēla spodrinātāja Loeba pakaplojumiem un aizkulisēs gatavo spēcīgu privāto komandu, kurai palīdzību sniegtu gan paši "Citroen", gan ietekmīgi sponsori.

Kā raksta "auto motor und sport", Loebs nekad nav slēpis, ka labprāt turpinātu sadarbību ar "Citroen" arī pēc tā oficiālās aiziešanas no pasaules rallija čempionāta 2005.gada sezonas beigās. Šobrīd izskatās, ka Loeba vēlmēm būs lemts piepildīties.

Sebastjans Loebs
"Citroen" sprota nodaļas vadītājs Gajs Frekvelins apsver iespēju beļģu "Kronos" vai franču "Oreca" komandas rīcībā nodot vairākas "Xsara WRC" automašīnas, ar kurām Loebs varētu mēģināt izcīnīt arī 2006.gada čempiona titulu. Kā lielākie sponsori tiek minēti "Philip Morris" un "Sony". Tabakas rūpniecības gigants ir cieši saistīts ar "Peugeot" rūpnīcas komandu, kurai šī ir pēdējā sezona pasaules rallija čempionātā. "Sony" savukārt ir viens no Loeba personīgajiem sponsoriem.

Svarīgs faktors, kas varētu būt licis "Citroen" pārdomāt pilnīgu aiziešanu no WRC, ir FIA lēmums ļaut privātām komandām sacensties arī ražotāju ieskaitē. Tādējādi "Citroen", neieguldot prāvas naudas summas komandas uzturēšanā, arī turpmāk varētu tikt pie čempiona tituliem.

Tai pašā laikā "Mitsubishi" sporta nodaļas vadītājs Isao Tori par šādu FIA lēmumu nepavisam nav sajūsmā, jo uzskata, ka citi ražotāji tādēļ varētu atteikties no savām komandām.

"Citroen" konkurentos neskaidrību vieš neziņa par to, kā īsti izpaudīsies "Citroen" atbalsts tā sauktajai privātajai komandai: vai tie būs tikai automobiļi, vai arī papildus tiem tiks piedāvāti vēl "Citroen" inženieri un mehāniķi. Ja ņem vērā, ka Frekvelins cer pasaules rallija čempionātam "Citroen" rūpnīcas komandu atdot 2007.gadā, ticamāks šķiet otrs variants, taču tās ir tikai spekulācijas. Pilnīgi oficiāli "Citroen" nākamgad piedalīsies tikai un vienīgi junioru pasaules rallija čempionātā ar "C2 JWRC".

Noslēgumā vācu izdevums, atsaucoties uz britu "Autosport", raksta, ka sezonas beigās bez darba paliekošais "Peugeot" komandas pilots Markuss Gronholms varētu kļūt par Loeba kolēģi topošajā privātajā superkomandā. Gronholms šādu informāciju noliedz tāpat, kā noliedza baumas par to, ka 2006.gadā brauks ar franču kompānijas "Bozian Racing" sagatavotu "Peugeot 307 WRC". Gan Loebs, gan Gronholms noliedz arī runas, par iespējamu abu pilotu pievienošanos "Ford" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu