Ronaldinjo - ar 6000 $ futbola laukumā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Spānijas futbola kluba "Barcelona" brazīliešu zvaigzne Ronaldinjo rīt slavenajā "Nou Camp" stadionā spēli ar Saragosas "Real" aizvadīs zelta futbola apavos.

Pazīstamais sporta preču ražotājs "Nike" speciāli Ronaldinjo izgatavojis divus pārus apavu, un uz katras kurpes būs astoņas unces (226,4 grami) zelta.

Ar zeltu būs apavu mēlīte, papēdis un "Nike" emblēma apavu sānos. Uz apaviem izšūts arī burts "R" un cipars "10" - tieši ar šo numuru "Barcelona" rindās spēlē Ronaldinjo. Uz bučiem ir piecas zvaigznes, kas simbolizē Brazīlijas izlases izcīnītos piecus Pasaules kausus.

Pēc "Nike" teiktā, pāra vērtība ir apmēram 6000 ASV dolāru (3504 lati).

Zelta apavi ir izgatavoti no tā paša materiāla, no kura bija taisītas slavenā amerikāņu skrējēja Maikla Džonsona zelta krosenes. Džonsons ar šīm zelta krosenēm startēja 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs.

Ronaldinjo starp galvenajiem konkurentiem uz 2004. gada pasaules labākā futbolista titulu Andreju Ševčenko (pa kreisi) un Tjerī Anrī.
Ronaldinjo starp galvenajiem konkurentiem uz 2004. gada pasaules labākā futbolista titulu Andreju Ševčenko (pa kreisi) un Tjerī Anrī. Foto: AFI

"Mēs domājām, kā bučus padarīt personiskākus. Lai izveidotu burtu "R", viņi nokopēja manas kakla ķēdītes dizainu un pēc tam pievienoja vēl arī desmito numuru. Man bija liels prieks piedalīties zelta buču izveidē. Tie pilnībā personificē mani," saka 25 gadus vecais Ronaldinju.

FIFA pagājušajā gadā Ronaldinju atzina par pasaulē labāko futbolistu, bet šogad brazīlietis par labāko tika atzīts arī Starptautiskās profesionālo futbolistu federācijas (FIFPro) aptaujā.

Lielākajai daļai pasaules labāko futbolistu ir speciāli izgatavoti buči, uz kuriem ir viņu vārdi un numuri. Pazīstamajam Anglijas izlases kapteinim Deividam Bekhemam, kuram līgums ir ar "Nike" konkurentiem "Adidas", uz bučiem ir uzšūti trīs dēlu vārdi - Bruklins, Romeo un Kruss. Katra dēla vārds zeltā ir izšūts uz vienas no trijām svītriņām, kas ir "Adidas" simbols.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu