Kaitbordisti ķer vēju Pāvilostā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā nedēļas nogalē, no 29. līdz 31. jūlijam Pāvilostā notika Sony.kite.party.2005, kas pulcēja kaitbordistus un citus aktīvus un progresīvus cilvēkus, lai kopīgi atpūstos, iemācītos ko jaunu un noskaidrotu, kurš ir labākais.

Pasākuma goda viesis bija "North kiteboarding" komandas pārstāvis un 2003. gada pasaules čempions kaitbordā pro klasē Charles de Leau. Pasaules čempions sniedza paraugdemonstrējumus, dalījās pieredzē un atbildēja uz interesentu jautājumiem par kaitošanas tehniku un inventāra izvēli.

Sacensībām reģistrējās negaidīti liels dalībnieku skaits, lai sacenstos par godalgām frīstailā un Red Bull maratonā. Kopumā piedalījās 44 kaitbordisti no Latvijas un Lietuvas.

Red Bul maratona pirmo vietu ieguva Ralfs Rešetnieks, kas uzskatāms par vienu no pionieriem Latvijas kaitbordā. Otrais finišēja Gatis Satiks, aiz sevis atstājot Normanu Kairi.

Ralfs bija apmierināts ar paveikto. Viņš pauda sajūsmu par labi organizēto pasākumu. Uzvarētājs pats ar pasaules līmeņa kaitbordistiem jau bija ticies ārpus Latvijas, tādēļ pasaules čempiona klātbūtni vērtēja kā svarīgu tieši jaunajiem braucējiem ”Pasaules čempions klātienē parādīja to, ko parasti redzam tikai televizorā. Šarls pierādīja, ka arī mūsu pašu jūrā, ar mūsu vēju viss ir iespējams, ” teica pirmās vietas ieguvējs.

Frīstaila sacensību dalībnieku sniegumu vērtēja pasaules čempions Šarls de Lo, par labāko atzīstot kaitbordistu no Lietuvas Viktoru Šaputo. Otrais labākais bija Aleksandrs Ogorodņikovs, un trešajā vietā ierindojās Audrius Butkevičus.

Pirmās vietas ieguvējs Viktors uzsvēra, ka tādus pasākumus vajadzētu rīkot biežāk. Viņš priecājās par iespēju tikties ar pasaules čempionu kaitbordā, kas piešķirot jaunu impulsu un motivējot. Šarls de Lo atzina, ka sony.kite.party.2005 dalībnieku vidū saskatījis dažus daudzsološus braucējus. Čempions uzsvēra, ka kaitbordā, tāpat kā pārējos sporta veidos, svarīgs ir treniņš, kas Latvijas platuma grādos iespējams salīdzinoši īsu laika sprīdi gadā. Šarls atzinīgi vērtē vietējo braucēju līmeni, ņemot vērā faktu, ka kaitbords Latvijā ienācis nesen.

Pasaules čempionam patika arī kopā ar pasākuma dalībniekiem atpūsties Minthon Beach Party, kas deva iespēju nobaudīt Cēsu alu, vērot Oxbow modes skati un kaitbordu ieraudzīt Sony kvalitātē uz 6 x 8 metru liela ekrāna.

Ģenerālsponsors - Sony, sponsori – Mynthon, North un Oxbow, atbalsta Cēsu Alus, draugiem.lv, LNT, radio SWH, A-zet, Zebra, organizē Tomato un Burusports.

Sony kite party 2005, like.no.other!!!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu