Hokejs, kas nevienam nebija vajadzīgs... (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas hokeja čempionātā bronzas medaļas jau otro gadu pēc kārtas ir ieguvuši "Liepājas metalurga" hokejisti, kuru pretinieki sērijā līdz divām uzvarām - Rīgas "Vilki OP" uz otro spēli Liepājā neieradās.

Abu komandu pirmajā spēlē Rīgā ar 9:2 pārliecinoši uzvarēja "Liepājas metalurgs", un tā kā "vilku" demaršs Rīgas komandai nozīmēja tehnisko zaudējumu, sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 uzvarēja "metalurgi". "Liepājas metalurgs" bronzas medaļas izcīnīja jau otro pavasari pēc kārtas. Kā atklāja Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Jānis Stepītis, "Vilki OP" vienība neieradās Liepājā, jo nebija spējīga nokomplektēt sastāvu. "Daudzi "Vilki OP" vienības hokejisti aizņemti darbā, bet vēl vairāki spēlētāji ir saslimuši," pastāstīja Stepītis. "Uz autobusu, kam vajadzēja doties uz Liepāju, ieradās tikai pieci hokejisti." Lai arī šajā pavasarī Rīga un Ogre piedzīvoja aizraujošu pusfinālsēriju, starp "vilkiem" un "bebriem", Latvijas hokeja čempionāta prestižs apzināti vai neapzināti tika grauts no iekšpuses. Paradoksālā čempionāta "play off" izspēles formula jau pusfinālā lika "noasiņot" intrigai - "Rīga 2000" pārspēja "Liepājas metalurgu", Latvijas finālsēriju pārvēršot par prognozējamu dueli starp "Rīga 2000" un Ogres "ASK/Ogre", kā arī par nevienam nevajadzīgu padarot sēriju par bronzas medaļām. Faktiski iznāca tā, ka aizraujošās fināla un bronzas medaļu sērijas (Rīga pret Liepāju un Ogre pret "Vilkiem"), tika upurētas par labu abiem pusfināliem. Tikai loģiski būtu, ja turnīra kulminācija tomēr notiktu izšķirošo spēļu laikā... "Vilki" pilnīgi pamatoti neiekāpa Liepājas autobusā, bet "Rīga 2000" finālā, visticamāk tomēr ar "sausu" rezultātu 4-0 apspēlēs traumu novājinātos Ogres hokejistus. Sērijā līdz trīs uzvarām ar 3-0 vadībā ir rīdzinieki. Latvijas čempionāta ceturtais finālmačs starp "Rīga 2000" un "ASK/Ogre" notiks pirmdien Piņķos pulksten 13.00, un tiešraidē to būs iespējams vērot arī LTV7.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu