Vilki mēra nūjas izliekumu un kapitulē metalurgiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgā Latvijas atklātā hokeja čempionāta pirmajā spēlē par trešo vietu "Liepājas metalurgs" pārliecinoši ar 9:2 pārspēja regulārā čempionāta uzvarētājus "Vilki OP". Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Juris Ozols, Raivis Pujāts un Darius Lelens.

Mača rezultātu 13. minūtē atklāja viesi - "Liepājas metalurgu" vadībā izvirzīja Juris Ozols. Vadībā liepājnieki gan atradās tikai 18 sekundes, jo ātri vien izlīdzinājumu spēja panākt Viktors Serdjukovs. Pirmajā periodā neliels pārsvars bija viesiem, tomēr trešdaļa beidzās neizšķirti 1:1. Otrajā periodā laukumā jau pilnībā dominēja liepājnieki - 28. sekundē Ozols guva savus otros vārtus šajā mačā, no jauna izvirzot vadībā "metalurgus", bet pēc trim minūtēm 3:1 panāca Raivis Pujāts. Vēl pa vārtiem šajā trešdaļā guva Darius Lelens un Māris Grāvītis - attiecīgi 16. un 17. minūtē. "Liepājas metalurgam" šajā trešdaļā bija ievērojams pārsvars, un komanda nerealizēja vēl vairākus vārtu gūšanas momentus. Pēdējās trešdaļas ceturtajā minūtē Sergejs Povečerovskis vienus vārtus atguva, 2:5, bet divas minūtes vēlāk viesiem četru vārtu pārsvaru atjaunoja Nikolajs Siļčonoks. Vēl trīs vārti tika gūti mača beigās pusotras minūtes laikā - precīzi bija Pujāts, Vents Feldmanis un Lelens. Interesanti, ka šajā mačā pirmo noraidījumu tiesnesis piesprieda tikai pēdējās trešdaļas vidū, kad mājinieku hokejists Andrejs Ņesterenko pārkāpa noteikumus pret "Liepājas metalurga" vārtsargu Dmitriju Žabotinski. Vairākumā gan viesi ilgi nebija - "Vilki OP" lūdza tiesnesim izmērīt liepājnieka Romāna Ņikitina nūju, kas, kā izrādījās, neatbilda standartiem, un uzbrucējam arī nācās sēsties uz sodīto spēlētāju soliņa. Pusfināla sērijās "Vilki OP" dramatiskā cīņā ar 2-3 zaudēja ASK/Ogre komandai, bet "Liepājas metalurgs" ar 1-3 atzina pagājušās sezonas čempionu "Rīgas 2000" pārākumu. Sērija par trešo vietu ritēs līdz kādas komandas divām uzvarām. Otrais sērijas mačs paredzēts 26. martā Liepājā. Ja pēc šīs spēles sērijā rezultāts būs neizšķirts 1-1, tad Latvijas čempionāta bronzas godalgu liktenis izšķirsies 27. martā Rīgas sporta pilī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu